+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Al 6.875 tevreden reizigers gingen je voor!
Boek deze training eenvoudig en snel.

Boek nu
Horizon Motor Reizen - trainingen

Italie - Berg en Bochten Training Gevorderd Plus

30 augustus tot 05 september

vanaf €899

Extra uitgebreide training voor het rijden in de Bergen

Deze training is speciaal en alleen voor degene die al een BBT-rijvaardigheid training hebben gevolgd. Tijdens deze training worden de vaardigheden behandeld voor het rijden in de hoge bergen. Nu in de machtige Dolomieten daar waar de wegen uitdagender en extremer zijn dan dichterbij huis.

Ervaringen van onze klanten

Er zijn voor deze reis nog geen ervaringen achter gelaten. Heb je deze reis gemaakt? Laat dan hier jouw ervaring achter.

De focus van deze training ligt op het optimaliseren van:

 • De kijktechniek
 • Rijden van rijlijnen.
 • Motorbeheersing in het algemeen
 • Stuur- en remtechniek in het bijzonder

 

 

 

Op dag 1 word je aan het einde van de middag verwacht in hotel Evaldo in het Italiaanse Arabba daar wordt de training uitgelegd. De volgende ochtend op dag 2 starten we na het ontbijt meteen met een theoriesessie, hierin wordt ingegaan op:

 • (blinde) Bochtentechniek
 • Kijken, remmen en sturen
 • Risicomijdend rijgedrag

 

20170914093206-ph
Horizon-Motor-Reizen---Italie-Dolomieten-2016-76

Na de theorie sessie rijd je een korte intensieve route van slechts 54km in twee groepen van maximaal 6 personen. De route heeft echter meer dan 200 bochten. De trainer kijkt hier met je mee en inventariseert de leerpunten van iedere deelnemer. Via het oortje wat je mee krijgt in de helm krijg je hier ook al direct de eerste coaching. Gelijk aan onze overige BBT's gaat de eerste groep gaat direct met de trainer de bergen in en de tweede groep rijd dezelfde route op eigen gelegenheid. Na de lunch in het hotel in Arabba wisselen de groepen en gaat de tweede groep met de trainer mee de bergen in. Je rijdt dezelfde route, maar nu in tegengestelde richting. Je zult ervaren dat deze dan weer heel anders is. 

Dag 3 wordt er een uitdagende route gereden van ruim 200km. Hierbij rijd je ook weer een halve dag met de trainer mee en wisselt de groep met de geplande lunch van trainer naar vrij rijden en vice versa. In deze route zitten alle uitdagingen opgenomen die je in het hooggebergte tegen kan komen. De focus voor vandaag en de resterende dagen ligt op de volgende onderwerpen:

 • Kijk- en stuurtechniek
 • Afschuinen van de motor
 • Draaien op smalle weg
 • Speciale vaardigheden voor in de bergen, zoals omdraaien op een helling en parkeren op een helling


Aan het einde van de middag wordt er met de gehele groep teruggekeken op de ervaringen en het gemaakt beeldmateriaal gespiegeld naar de theorie. Uiteraard onder het genot van een lekker (koel) drankje. 

PICT20150916144327
Italie---Dolomieten---Groepsreis-Horizon-Motor-Reizen-2015-95

Dag 4 staat in het teken van een langere route, waarbij de trainer steeds meer aandacht kan gaan besteden aan de items die voor een ieder van belang zijn. Inmiddels is er al veel geleerd en wordt het rijden door de uitdagende en schitterende Dolomieten steeds makkelijker. Vergeet ook niet te genieten van de mooie uitzichten!

Ook vandaag wisselt de groep tijdens de geplande lunch van trainer naar vrij rijden en vice versa. 

Dag 5 kun je geheel naar eigen inzicht invullen. Voor deze dag staat er een uitdagende route klaar met een zeer smalle en sterk stijgende en dalen pas: Passo del Manghen. De trainer heeft deze dag geen actieve rol, maar rijd wel mee op de route en op de koffiestop(s) en lunchstop is hij uiteraard beschikbaar voor tips en uitleg. De stops zijn niet gepland deze dag, dus je hebt alle mogelijkheid om deze dagroute zelf in te vullen. 

De training is echter intensief dus als je er voor kiest een dagje rustig aan te doen dan is dat ook mogelijk. Het hotel bied hiervoor diverse faciliteiten, zoals een zwembad, sauna of een massage. Je kunt er ook voor kiezen in Arabba met gondel naar boven te gaan en te genieten van het uitzicht of een wandeling door de Dolomieten te maken. 

Italie---Dolomieten---Groepsreis-Horizon-Motor-Reizen-2015-174
Horizon-Motor-Reizen---KTM-Motohall-Groepsreis-2019-238

Dag 6 staat in het teken van de puntjes op spreekwoordelijk "I". Hiervoor is er een route uitgekozen waarin je maar liefst 10 passen op één dag gaat rijden met een grote diversiteit aan techniek. De trainer gaat deze laatste dag weer met je op pad, zoals dat eerder in de week ook al gedaan is met de wissel van groep tijdens de geplande lunch plek. 

Met een pak aan ervaring sluit je samen met de trainer de week af en ga je morgen op dag 7 weer op eigen gelegenheid huiswaarts. Mocht je van de heen en terugreis nog een leuke route willen maken dan laat ons dat weten. Hiervoor zijn er diverse mogelijkheden beschikbaar uiteraard inclusief mooie routes.

Boek nu