Aantal dagen
11
Reisdata

11 t/m 21 juni 2020

  De eerste volledig elektrische groepsreis in Europa. Elektrisch rijden is voor veel motorrijders nog toekomst muziek maar Horizon Motor Reizen maakt het waar.

  Download nu onze brochure
  Deze reis is inclusief
  • 9 overnachtingen
  • 9 ontbijtbuffetten
  • 9 diners
  • Huur Energica Ego / Eva / EsseEsse9
  • brandstof ( stroom )
  • Navigatie op de motor tijdens reis
  • volgwagen ( geen bagage service )
  • alle dagroutes op GPS
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • toeristenbelasting
  • pechondersteuning

  Media van Energica Fabrieksreis

  Over deze reis Energica Fabrieksreis

  Beleef de primeur van elektrisch motorrijden!

  Hoewel elektrisch rijden voor veel motorrijders nog toekomstmuziek is, laten wij in samenwerking met Energica en Electric Motorcycles al zien dat het kan. In deze volledig verzorgde reis rij je met een (gehuurde) Energica Ego of Energica Eva naar Modena in Italië waar de Energica fabriek is gevestigd. Als volgauto wordt er een Tesla Model X gebruikt.

  Deze reis wordt volledig afgestemd op de elektrische motorfietsen. Tijdens de koffie- en lunchstops worden ze weer bijgeladen, zodat je er eenvoudig meer dan 300+ km per dag mee kunt rijden. Heb jij ooit boven op een berg gestaan met een bijna lege benzinetank? Dat is bepaald geen pretje. Met een elektrische motor is dat geen probleem. Ze laden zich op als je naar beneden rijdt! Natuurlijk zal het tijdens deze reis wel eens passen en meten worden. Wellicht moeten we ook een enkele keer van de route afwijken voor een snellaadpunt, maar dat is juist de uitdaging van deze reis. We laten gezamenlijk zien dat het kan!

  Dag 1: De reis start bij ons hoofdkantoor in Deurne. Daar staat je elektrische motor klaar voor vertrek. Je verblijft in uitstekende hotels waar je motor weer bijgeladen kan worden. De routes zelf zijn afgestemd op beschikbare oplaadpunten onderweg. De eerste dagen rij je over prachtige wegen door Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk. Op dag 3 komen we in de Italiaanse Dolomieten aan. 

  Dag 4: Rij je een prachtige rondrit door de Dolomieten. Hierbij kom je ook over de Passo Sella. Deze schitterende pas, met ontelbaar veel bochten en goed asfalt, biedt schitterende uitzichten op de omgeving. Op de top -op 2218 m hoogte- kun je genieten van een lekkere cappuccino, terwijl je motor aan de snellader hangt. Overigens was deze pas vorig jaar elke woensdag in juli en augustus een groot deel van de dag gesloten voor verkeer met een verbrandingsmotor.

  Dag 5: start je meteen in de Dolomieten en rij je al na enkele kilometers op de 1e pas. De passen volgen elkaar in rap tempo op. Na de laatste rij je de 'Povlakte' op. Vanaf hier rij je over grotere doorgaande wegen en snelwegen tot aan het volgende hotel in Modena.

  Dag 6 : Vandaag word je in de ochtend rondgeleid door de fabriek. In het museum krijg je uitleg over de (race)historie van Energica. Er wordt ook verteld over het gebruik van 3D-geprinte en gefreesde onderdelen. Het moederbedrijf CRP Group levert aan Formule 1 en andere (auto)fabrikanten. Natuurlijk zul je de toepassing daarvan zien in de motoren van Energica tijdens de verdere rondleiding door de fabriek. Er wordt afgesloten met een Italiaanse lunch.

  Na het bezoek aan de fabriek rij je op dag 7 weer richting de Dolomieten. Zo kun je nog een keer genieten van dit prachtige gebied dat grossiert in haarspeldbochten. Als je bergafwaarts rijdt, merk je duidelijk de voordelen van elektrisch rijden.

  Dag 8: Vandaag een prachtige route over een aantal bekende passen naar Oostenrijk. Geniet van deze stille motor door de machtige bergen van Oostenrijk. Eindpunt van vandaag: Hotel Am Garnmarkt. De motor kan in de garage.

  Dag 9: Je rijdt al snel Duitsland binnen. Na een kleine 200 km kun je de watervallen van Schaffhausen bezoeken. Het is bijna niet te geloven dat dit dezelfde Rijn is als in ons land. De route gaat verder over mooie, brede bochtige wegen naar het Zwarte Woud. Het hotel daar heeft een eigen restaurant en dat is te merken. Uitmuntend dit diner!

  Dag 10: Rij je door het Zwarte Woud over de Schwarzwalderhochstraße. Vergeet niet om regelmatig van de prachtige uitzichten te genieten. Vervolgens rij je een klein stukje door Frankrijk richting Kaiserslautern over de B48. De laatste schitterende bocht hier lijkt wel een circuit. Dan volgt het laatste stuk richting Nederland. Terug in Deurne kun je je motor weer inleveren. We hopen dat je nog vaak zult terugdenken aan een van de eerste unieke groepsreizen naar de Energicafabriek met uitsluitend volledig elektrische motoren. 

  Electric Motorcycles rijdt met deze reis mee als reisbegeleiding. We zullen dagelijks de routes toelichten en de bezienswaardigheden aanwijzen. Als het nodig is verlenen we ondersteuning bij pech, zoals een lekke band. 

  Als je zelf een volledig elektrische motor hebt, kun je natuurlijk ook deelnemen aan deze reis. Vraag ons gerust naar de voorwaarden.

  Data en prijzen

  donderdag 11 t/m zondag 21 juni 2020

  Prijs op basis van 11 dagen

  € 2.299,00

  Duopassagier

  € 1.479,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 269,00

  4

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Fred de Weert

  Erg leuke reis op een fantastische motor, de Energica Eva. Dit bleek echt de ultieme manier om te ervaren hoe het is om elektrisch te rijden. Waanzinnige acceleratie, niet schakele...

  Peter van der Meer

  Geweldige reis met enkele uitdagingen. Maar het feit dat dit de eerste keer was dat er met elektrische motoren zo ver gereden is geeft een fantastisch gevoel.

  Roelof Veldhuis

  Soms doe je impulsief de goede dingen, het boeken van deze bijzondere fabrieksreis schaar ik daar zeker onder. In deze 10 dagen heb ik de Energica Eva die aan mij was toevertrouwd ...

  Jos Gunsing

  Geweldige reis!! Tevoren was bekend dat voor het eerst met 8-en tegelijk op pad gaan met elektrische motoren regelmatig pionieren zou worden en dat werd het ook. De eerste dag ware...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.