+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Al 6.875 tevreden reizigers gingen je voor!
Boek deze individuele reis eenvoudig en snel.

Boek nu

Ongerept, ruig en indrukwekkend

LET OP: Vanwege sterk fluctuerende prijzen van de overtocht wordt op het moment van boeken gekeken wat de actuele prijs is van de overtochten. Dit wordt daarna telefonisch met je overlegd wat dit aan meerkosten gaat geven.

Het spectaculaire landschap, de rijke cultuur, de hardnekkige wolken en de puurheid van de Schotten zelf maken deze rondreis tot een unieke ervaring.

Ervaringen van onze klanten

Echt een aanrader! Wij hebben heel erg genoten van het rijden en de mooie Schotse landschap. De routes klopten allemaal, communicatie met Horizon was snel en makkelijk en alle onze wensen worden waar gemaakt. Handige routebeschrijvingen met tips v.. Lees verder

2019-09-03

Geweldige mooie motorreis gehad. Om de minuut weer een prachtig uitzicht. Hotels en het eten was ook heel erg goed. En de Schotten zelf.....best volk. Zeker een trip die we in de toekomst nog wel een keer weer zullen gaan doen.. Lees verder

2018-05-16

Wij zijn 8 dagen weggeweest naar Schotland met prachtige, bochtige routes dwars door de bergen heen. De natuur is overweldigend en elke 100 m zou je eigenlijk wel willen stoppen om te genieten van het uitzicht. Daarnaast maakten de hotels,.. Lees verder

2017-08-08

Wij hebben de 12 daagse trip gemaakt en het waren fantastische routes met kleine persoonlijke aanpassingen in oneindig mooie onbewoonde natuurgebieden met mooie single track wegen en snellere doorgaande wegen. Zo nu en dan voel je je allee.. Lees verder

2017-08-02

Na in 2010 met Horizon naar de Noordkaap dit jaar gekozen voor Lake district en Schotland. Dit was voor ons wederom een fantastische beleving. Het waren prachtige routes met hele mooie wegen om te rijden. De passen met 25 en 30 % waren ook een bel.. Lees verder

2013-10-16

Ontspannende overtocht vanuit IJmuiden

De overtocht met de ferry van IJmuiden naar Newcastle is het startpunt van deze rondreis. Nadat we van boord zijn gegaan in Newcastle rijd je via een mooie route richting Pitlochry, een in Victoriaanse stijl gebouwd dorp.
Dit is een mooie maar ook intensieve route welke je een eerste indruk geeft van Engeland en Schotland. Hier tref je je ook al de eerste whisky distilleerderij van deze reis aan: “The Famous Grouse”. Je kunt hier aan een rondleiding deelnemen van ongeveer een uur.

Cairngorm National Park , Whisky Trail en Inverness

Je doorkruist de groene Grampion Mountains en het in dit gebergte gelegen enorme Cairngorm National Park. Daarna rijd je een deel van de Malt Whisky Trail, met overbekende distilleerderijen naar Inverness, een bruisende stad met een bloeiende culinaire cultuur. Overdag in de winkelstraten, maar ook ’s avonds klinkt het typische geluid van de doedelzak. De route gaat dus eerst een stukje naar het zuiden richting het Loch Ness. Bij km stand 24 kom je aan bij het Office Loch Ness Museum. Een bezoek hiervan is leuk en de moeite waard. Het neemt je mee door de tijd naar alle onderzoeken die er gedaan zijn naar het monster van Loch Ness: Nessie. Je ziet er de meeste uitlopende materialen en vaartuigen die hiervoor ontwikkeld zijn. En bestaat Nessie nu wel of niet? Dat geheim wordt hier voor je onthult!
Vanuit Inverness rijd je over de North Coast 500 naar het noorden. Deze prachtige route volgt de allermooiste wegen en je ziet de echt woeste natuur van de Schotse Hooglanden. We komen ook in Dunnet Head, het meest noordelijke puntje van Schotland.

Horizon-Motor-Reizen---Groepsreis-Schotland-2018-68
Horizon-Motor-Reizen---Schotland-1-2017-Facebook-2

Gairloch, Appelcross en het fenomenale Isle of Skye,

De rondreis gaat verder langs de Noordkust naar het dorpje Gairloch, gelegen aan het gelijknamige meer, met prachtige vergezichten. Vanuit Gairloch rijde je door het nog ongerepte, westelijke deel van de Hooglanden. Je ziet hier zo weinig mensen, dat je je alleen op de wereld zou kunnen wanen. Over smalle weggetjes toeren we door het ruige landschap van het schiereiland Applecross, rotsachtig, verlaten en ook hier zijn de uitzichten spectaculair. Vervolgens rijd je naar het betoverende Isle of Skye, het noordelijkste eiland van de Binnen-Hebriden, een magische plaats met enkele van de meest karakteristieke landschappen van Schotland.

Met een "big smile" weer huiswaarts

We rijden verder over de Trossachs Trail, een geweldige route met veel mooie bochten, om tenslotte weer terug te keren naar Newcastle, waar je aan het einde van de middag aan boord gaat van de ferry voor de overtocht. Wellicht onder het genot van een lekkere Schotse whisky kun je dan terugkijken op een fantastische rondreis.

Na een uitgebreid ontbijtbuffet aan op de boot meer je ’s ochtends aan in IJmuiden. Weer even wennen, rechts rijden!

Horizon-Motor-Reizen---Groepsreis-Schotland-2018-48
Boek nu