+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Al 6.875 tevreden reizigers gingen je voor!
Boek deze individuele reis eenvoudig en snel.

Boek nu

Italië - Toscane / Umbrie

vanaf €999

Italië: betoverend, culinair en wonderschoon

Italië is het land van de hartstocht, rijke wijnen, cultuur en betoverende steden. De natuur is sensationeel. Ruige bergen en rotsen worden afgewisseld met groene weides, olijfgaarden, pijnbomen en deinende zonnebloemvelden. De Italianen verstaan de kunst van het genieten. Ze houden van overvloed, lekker eten en schoonheid. Deze reis brengt je naar 2 streken die heel veel moois te bieden hebben en die je het beste met de motor kunt verkennen: la bella Toscana en het wat stoerdere Umbria. Saluti Italia!

Ervaringen van onze klanten

Het was fantastisch, mooie hotels, lekker gegeten. Het was erg warm dus we hebben ook 2 rustdagen gehad. We komen uit Friesland en moesten eerst een hotel in het zuiden van Duitsland zoeken in de omgeving van Ulm. De volgende dag zijn we v.. Lees verder

2015-08-05

Hotel Terre Rosse dichtbij het bekende San Gimignano

Dag 1 San Gimignano is het best bewaarde middeleeuwse stadje van Italië. Het staat bekend om zijn torens, waarvan er oorspronkelijk 72 gebouwd zijn. Daar zijn er nu nog 14 van intact. In dit historische plaatsje logeer je in het luxueuze Terre Rosse , waar je 4 dagen blijft. Het hotel ligt op 10 minuten lopen van het centrum van Gimignano, dat oogverblindend mooi is en op de werelderfgoedlijst staat.

 

Dag 2 De 1e dagroute brengt je in de bijzondere Italiaanse kunststeden Lucca en Pisa. Via bochtige wegen rij je eerst naar het ommuurde middeleeuwse stadje Lucca. Daar kun je genieten van een perfecte Italiaanse cappuccino of caffè en een wandeling maken over de oude stadsmuren. Daarna rij je door naar Pisa met zijn wereldberoemde scheve toren. Via mooie wegen rij je weer terug naar het hotel. Daar kun je naar het prachtige centrum van San Gimignano wandelen. Of trekt het zwembad je meer? Het zonneterras biedt een fantastisch uitzicht op de Toscaanse heuvels. ’s Avonds kun je genieten van de culinaire kunsten van de Italiaanse kok van het hotel.

Indrukwekkende uitzichten

Dag 3 De volgende dagen kun je kiezen tussen lange of korte dagroutes. Ze laten je het prachtige Toscane zien met zijn mooie heuvels, vergezichten, uitgestrekte wijnvelden en lieflijke dorpjes. Natuurlijk bezoek je ook het mooie Siena.

Dag 4 Je maakt een prachtige rondrit door het heuvelachtige landschap. Je slingert over perfecte wegen door de natuur en rijdt door diverse dorpjes die typisch zijn voor deze fantastische streek.  De uitzichten zijn indrukwekkend.

HMR--Groepsreis-Toscane--Umbrie-2019-305
HMR--Groepsreis-Toscane--Umbrie-2019-285

Umbrië heeft een ruiger landschap met meer bergen en is daardoor erg populair

Dag 5 Je verlaat het mooie Toscane en rijdt zuidwaarts richting Umbrië. Rijdend over de kronkelende wegen passeer je verschillende dorpjes waaronder het mooie Montepulciano. Deze prachtige tocht brengt je naar het prachtige hotel Roccafiore in Todi. Liggende aan het zwembad heb je een prachtig uitzicht op deze bijzondere stad. Je zult onderweg merken dat Umbrië ruiger en bergachtiger is dan Toscane.

Dag 6 De 1e dagroute in Umbrië loopt door het nationale park Monti Sibillini. Dit natuurgebied trakteert je op spectaculaire vergezichten en adembenemend mooie kalkstenen massieven. Dit is Umbrië in haar volle pracht: gigantische vlaktes met bergen er omheen. Leeg en kaal, maar desondanks bijzonder indrukwekkend. Ook nu weer kun je een korte of lange route rijden. In beide gevallen heb je 's middags de tijd om het plaatsje Todi te bekijken. Het middeleeuwse centrum ligt op een heuvel en heeft kronkelende steegjes en open pleinen.

De spectaculaire watervallen van Marmore 

Dag 7 Voor deze dag staan de watervallen van Marmore op het programma. Hoewel ze door de mens zijn aangelegd, zijn ze indrukwekkend. Je kunt naar het hoogste punt van de watervallen klimmen. Ben je echt avontuurlijk aangelegd dan kun je hier ook wildwatervaren. ’s Avonds krijg je een heerlijk 3-gangendiner want ook dit hotel beschikt over een voortreffelijke keuken.

Dag 8 Na het laatste Italiaanse ontbijt met tal van zoetigheden rij je weer huiswaarts. We kunnen de terugreis voor je uitbreiden met een mooie omweg.

Boek een langere heenreis!

Vanaf Noord-Italië kunnen we een 3-daagse heenreis voor je regelen. Je wordt dan in Arabba verwacht, waar we een kamer voor je reserveren in Hotel Evaldo. Als je met de auto en motoraanhanger rijdt, kun je die veilig bij het hotel achterlaten en je reis met de motor vervolgen.

Na een uitgebreid ontbijt begin je de volgende dag aan de toeristische route richting Maranello, de thuishaven van Ferrari, Maserati en Lamborghini. Alles in deze plaats staat in het teken van deze sportwagens, ook je hotel. De volgende dag rij je een mooie toeristische route naar het startpunt van deze reis: hotel Santa Chiara in San Gimignano.

Toscane---Umbrie---Horizon-Motor-Reizen-153
Boek nu