KNMV Reisbegeleider logo
Aantal dagen
6
Reisdata

19 t/m 24 juni 2022

  Mooie wegen, prachtige landschappen en veel bochten. Ontelbaar veel passen rijden in dit schitterende gedeelte van Oostenrijk

  Let op: de 1-persoonskamers zijn volgeboekt!

  Deze reis is inclusief
  • 5 hotelovernachtingen
  • 5 ontbijtbuffetten
  • 5 diners
  • Toeristische route heenreis op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen routegids
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Toeristenbelasting
  • Pechondersteuning
  • Parkeerplaats in afgesloten garage
  • Wellness met binnenzwembad

  Media van Vorarlberg in juni

  Over deze reis Vorarlberg in juni

  30 bergpassen in 4 landen in een luxueus hotel in Au

  Deze reis is speciaal voor liefhebbers van bergpassen. En van die passen zijn er nogal wat in het bergrijke Europa. Er staan er ruim 30 op het programma. Verspreid over Zwitserland, Duitsland, Italië en 'passengrossier' Oostenrijk. Wat denk je van deze diverse indrukwekkende én duizelingwekkende passen: Silvrettapas, Fluelapas, Reschenpas, Hochtannbergpas, Hahntenjoch, Furkajoch, Oberalppas, Fernpas en de Flexenpas. En uiteraard de wereldberoemde Stelviopas. Wij hebben alternatieve routes voor de 95db restricties die gelden.

  Dat over passen rijden meer aandacht en concentratie vraagt dan over een rechte weg toeren weet iedereen. Een goede nachtrust is dan wel zo fijn. En die krijg je gegarandeerd in het zeer luxueuze Alpen Hotel Post in Au. Je kamer is zeer ruim en heeft een douche of bad, toilet, tv en wifi, en een apart zitgedeelte met koelkast. Je bent vrij om gebruik te maken van het binnenzwembad en de verschillende sauna's. Ook je motor deelt in het hoge comfortniveau met een afgesloten parkeerkelder, wasplaats en droogruimte.

  Let op: de 1-persoonskamers zijn volgeboekt!

  Heenroute: Via het Zwarte Woud naar de Vorarlberg | 672 km

  De heenroute start bij Venlo en is in één dag te rijden. We adviseren echter om de route in twee dagen te rijden, zodat je ook meer binnendoor kunt rijden. Naar wens kunnen we deze met hotel overnachtingen en aangepaste routes voor je verzorgen. Neem met ons contact op voor informatie hierover.

  De route start met een aanzienlijk deel snelweg. Bij km stand 432 verlaat je de snelweg om de rest van de route binnendoor naar de Oostenrijkse Vorarlberg te rijden. Rijd je de route in één dag, dan vertrek vroeg in de ochtend aangezien dat de route een rijtijd heeft van ±8:00u (op de motor). 

   

  Dagroute 1: Oberjoch | 219 / 323 km

  De eerste dagroute brengt je door het zuiden van Duitsland én door Oostenrijk. Hiermee kun je proeven aan wat er de komende dagen komen gaat. Er is een korte en lange dagroute voor deze dag beschikbaar met simpelweg meer of minder kilometers te rijden. De route brengt je o.a. over de Riedbergpas en de Oberjoch in Duitsland en de Namlospas in Oostenrijk. Op de terugweg naar het hotel passeer je ook de Hahtenjoch nog, maar die laten we nog even links liggen voor een dagroute later in deze reis. Kies je voor de lange route dan krijg je de mogelijkheid een paar leuke rustige kleine weggetjes extra te gaan rijden. In het tweede deel van de route passeer je een bijzondere stuk weg. Je rijd namelijk over een haarspeldbocht die op palen staat en daarna vrijwel direct een tunnel in rijdt. Een bijzondere gezicht en zeker een foto momentje waard met het imposante berglandschap op de achtergrond. 

  Dagroute 2: Silvretta Hochalpenstra├če | 220 / 281 km

  Wie kent hem niet, al is het maar van horen zeggen. De Silvretta Hochalpenstraße staat met dagroute 2 op het programma. Een pas waar je tol voor moeten betalen en des te meer de reden om deze één of meerdere keren op en neer te rijden. Let op! Draai wel om voor het tolhuisje!

  Via Damuls en de Faschina Joch rijd je over een leuke wegen met een prachtig uitzicht naar de Silvretta Hochalpenstraße. De Silvretta heeft een diversiteit aan bochten en uitzichten. Stop ook gerust een of meerdere keren op deze pas om van het uitzicht te genieten. Het indrukwekkende berglandschap en de stuwmeren geven je hiervoor ook genoeg aanleiding. Op de Bielerhohe bereikt de pas zijn hoogste punt op 2.071m. Na deze pas is de "fun" nog zeker niet voorbij. Je maakt kort na de pas nog een uitstapje heen en terug over de Zenisjoch. Deze komt uit bij twee meertjes, waar je aan het water een prima lunch kunt nemen. Via de Arlbergpas en het bochtige parcours naar Warth rijd je terug naar het hotel. 

   

   

  Dagroute 3: Kaunertaler Gletsjer | 285 km

  Dit is een bijzondere dagroute. Je rijd namelijk heen en weer terug de Kaunertaler Gletsjer op. Voordat je zover bent om de gletsjer te gaan bekijken vertrek je eerst richting Warth. Deze weg heb je al eerder gereden deze week, maar is lekkere stuurweg om in het ritme van de bochtige wegen te komen. Na Warth rijd je de Hahntenjoch op. Een mooie pas om te rijden, waarbij je op enig moment diep in de vallei kunt kijken. De dag is goed begonnen, maar het letterlijke hoogtepunt komt nog. Voordat je de Kaunertaler op rijdt kom je door de vallei waar je rustig glooiende doorheen kunt rijden. Langs het Gepatsch stuwmeer gevuld met smeltwater rijd je dan naar de pas. De pasweg is over het algemeen rustig aangezien deze alleen gebruikt wordt voor degene die naar de gletsjer toe willen gaan. Gedurende de weg omhoog en later weer terug om laag kun je de weg zien liggen die je omhoog en omlaag leidt. Boven op de pas heb je de mogelijkheid nog verder omhoog te gaan met een gondel. Ook heb je de mogelijkheid om onder de gletsjer door te lopen in het ijs uitgekapte tunnels. 

   

   

  Dagroute 4: Samaun & Stelvio | 339 / 395 / 428 km

  De pas der passen en voor vele motorrijders een bucketlist pas: De Passo dello Stelvio of in het Duits de Stilfersjoch. Met zijn hoogte van 2.757m en 48 haarspeldbochten een ware uitdagende pas. De Stelvio zit alleen in de lang en XL route dus als je hem niet wil rijden kun je ook naar het belastingvrije staatje Samnaun rijden en daar genieten van alles wat je daar kunt krijgen. Tanken is daar in ieder geval spot goedkoop met Euro 95 voor nog geen Euro de liter. De weg heen en terug naar Samnaun is in ieder geval ook zeker de moeite waard met vele bochten en uitgehakte (onverlichte) tunnels. 

  Via de Hochtann- en Arlbergpas rijd je richting Samnaun en/of de Stelvio. Voordat je daar arrivereerd neem je de Reschenpas nog mee. Deze pas is bekend vanwege de nog uitstekende kerktoren in het Lago di Resio stuwmeer. De rest van het dorp wat hier eerst te vinden was, ligt onder water. Hierna rijd je verder naar Samnaun gevolgd door de Stelvio. Wil je de Stelvio en Samnaun beide meenemen in de XL route dan vertrek op tijd in de ochtend. Dan kom je tijdens lunchtijd bovenop de Stevlio aan om daar met werkelijk schitterende uitzicht over de vele haarspeldbochten te lunchen. Na de Stelvio komen nog twee erg mooi passen: De Umbrail pas naar beneden gevolgd door de Fluele pas naar Davos in Zwitserland. De smalle Furkajoch brengt je dan terug naar het hotel in Au, waar het verdient relaxen en nagenieten is. 

   

  Terug route | 700-1000 km

  De terugroute kun je naar eigen inzicht invullen. Via de snelste weg richting huis, de motor op de aanhanger of lekker nog een paar dagen sturen voordat je weer thuis arriveert. Kom je met de auto en aanhanger, dan is hier voldoende plaats voor om deze bij het hotel te stallen. Kies je ervoor om heerlijk binnendoor naar huis te rijden dan kunnen we dat uiteraard voor je verzorgen. Bijvoorbeeld via het Zwarte Woud, Moezel en Eifel terug naar Nederland of België. 

  Optioneel reserveren wij graag op de heen- en/of terugreis een overnachting in een hotel in het Zwarte Woud  

  Data en prijzen

  zondag 19 t/m vrijdag 24 juni 2022

  Zondag 19 juni - vrijdag 24 juni 2022

   

  Prijs op basis van 6 dagen

  € 739,00

  Duopassagier

  € 739,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 159,00

  18

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Voralberg

  Prima reis goed georganiseerd leuke groep mensen. Mooie routes soms iets te lang zodat er weinig tijd overblijft om leuke dingen te bekijken. Mijn eerste ervaring met Horizon reize...

  Arjan

  Zeer mooie reis waarbij prachtige passen, o.a de Stelvio, worden gereden. Top hotel, goed eten en zeer fijne reisbegeleider,  Bart Enig nadeel dat er soms veel dorpjes gepass...

  Piet van Twisk

  Een mooi gebied met veel uitdagingen. Beetje heet en veel radar en flitspalen. Hier moet je wel opletten en niet te hard rijden. Maar de routes waren over het algemeen prima. De ri...

  Christian Vidts

  Super reis. Prima hotel, eten, ritten, reisleider. Het zou overzichtelijker zijn, mocht voor de bespreking van.de rit van morgen een plan gebruikt worden. Je kunt anders niet volge...

  Niels Keuning

  Geweldige reis! Hele mooie routes door prachtige gebieden. We hadden een hele gezellige groep! Het hotel is erg luxe, goede kamers en ook erg goed eten. We hebben erg geluk gehad ...

  J.L. van der Laan

  Voor het eerste mee geweest met een groepsreis. Uitstekend hotel, perfecte begeleiding, leuke groep, de gehele week een prima sfeer. Smaakt naar meer!

  Frank Gries

  Victor Dake

  Het was een hele mooie ervaring, met dank aan Jos. Mooie routes etc. Zeer aanbevolen.

  Patrick Vande Kerckhove

  Mooi weer, super groep, prachtige ritten en heerlijk hotel. Kortom, een superreis !!

  Iwan

  Zeer luxe en mooi hotel (echte topper!), prachtige wegen en passen. En de uitzichten die dit nog weer overtreffen. Zoals we dat hier zeggen: Donders Mooi!! echte aanrader.

  Jack en Yvonne

  De foto,s bekeken en wij zouden morgen weer willen. Het was een mooie reis met super goed weer. Mooie routes, goed hotel en een gezellige groep. Jammer dat wij moeten wachten tot v...

  Theo

  Fantastisch hotel, alles weer goed georganiseerd en begeleid, perfecte dagafstanden waardoor ruim tijd voor terrasje etc., mooie route's en het prachtige weer om motor te rijden. J...

  Arjan

  Motor rijden op de mooiste en plekken en passen van de Oostenrijkse (en omringende landen) Alpen, met temperaturen van 25+ en de enige spat regen in een week na 3000km op 25km van ...

  Frank Gries

  Na een paar slechte ervaringen nu maar eens een reis bij Horizon Motor Reizen geboekt...... in een woord GRANDIOOS!!! een perfect hotel, hele gezellige en goede reisleidi...

  Paul de Bodr

  Vorige week heb ik de groepsreis Voralberg te Oostenrijk gemaakt. Het weer had iets beter gemogen, 2 van de 4 dagen regen. Het hotel was echt super, het was van alle gemakken voorz...

  Theo

  Geweldige week gehad. Prima hotel. Gezellige groep. Mooie routes gereden. 

  Leo en Thea

  Voor de achtste keer mee geweest met Horizon Motor Reizen. Deze keer naar Voralberg geweldig weer,  luxe hotel, nette bediening, mooie routes, gezellige groep, voor iedereen ...

  Sil

  Super hotel, mooie routes en een leuke groep.

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.