KNMV Reisbegeleider logo
Aantal dagen
7
Reisdata

6 t/m 12 juni 2021

  Lekker sturen over de ballons en cols van de Vogezen

  Deze reis is inclusief
  • 6 hotelovernachtingen
  • 6 ontbijtbuffetten
  • 6 diners
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen routegids
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Pechondersteuning
  • Parkeerplaats op eigen terrein

  Media van Midweek Toer Middelgebergte Vogezen

  Over deze reis Midweek Toer Middelgebergte Vogezen

  Bochten, cols en ballons

  Dit alles vind je in het middelgebergte van de Vogezen waar de cols en ballons tot boven de 1.000m gaan. Toch zijn er nog velen niet geweest en kennen deze regio niet. Het is er heerlijk sturen in een zeer bochtenrijk gebied. De mooie uitzichten vanaf deze cols volgen elkaar met regelmaat op en de bijzonder ronde bergentoppen (ballons) zijn typerend voor de Vogezen. Alle windstreken van de Vogezen worden in deze reis aan gedaan.

   

  Heen route: Starten in en door het Pfalzerland | 296 km

  De route start in het zuiden van Limburg bij Simpelveld aan de grensovergang met Duitsland. Is de afstand naar zuid Limburg inclusief de route te veel voor één dag? Geen probleem, we bieden ook een optie aan bij deze reis om een tussenovernachting nabij de start van de route te nemen. Via een snel stuk van ±20km rijd je om Aachen heen om daarna het Eifel land in te duiken. Je schampt nog een stukje van het Belgische Parc Naturel des Hautes Fagnes om verder via Monschau de Eifel in te sturen. Via Kronenburg en Prum rijd je verder zuidelijk door de Eifel naar het Moezel gebied. Na ongeveer 180km kom je bij de Moezel aan en steek je deze ±10km verderop over. Vanuit de Moezel rijd je het Hunsruck gebied in welke je naar het Pfalzerland brengt. Net voor de grens met Frankrijk heb je de eerste overnachting van deze reis. Morgen op naar de Vogezen!

  Dagroute 1: Noord Vogezen | 282 km

  Vanuit het Pfalzerland steek je binnen enkele kilometers de grens over met Frankijk. Je rijd nu via P.N.R. des Vosges du Nord verder zuidelijk naar de Vogezen. Hier vind je de eerste kleine cols al op de route. Na ongeveer 100km rijden verlaat je het natuurpark en zet je koers naar Dabo. Een heerlijk stuurweg volgt na Dabo en ga ook zeker een kijkje nemen bij het uitkijkpunt Rocher de Dabo. Hier prijkt een oud kerkje op de hoogste rots uit de regio en is ook een prima gelegenheid om een bakje koffie te nemen te genieten van het uitzicht. Dit is het eerste voorproefje van wat nog komen gaat in deze reis. Via de Cascade du Nideck en de Col du Donon kom je steeds dichterbij de Vogezen. 

  De Vogezen en dit gebied nabij Duitsland heeft ook een rijke historie vanuit de eerste en tweede wereld oorlog. Ook dat ontbreekt niet in de route als je het voormalige concentratie kamp "du Struthof" passeert. De bochtige parcours wat volgt leidt je het P.N.R. des Ballons des Vosges in na ongeveer 210km route. De laatste 70-80km van de route weerspiegelen het stuurwerk in deze mooie omgeving die je de komende dag te wachten staat. Genieten!!!

  Het hotel staat hoog tegen één van de vele bergen in deze regio. Een typisch Frans hotel waarin alle basisbehoeften is voorzien. De kok in de keuken en tevens eigenaar van dit familie hotel staat garant voor een uitstekend diner om weer voldoende energie op te doen voor de vele cols die gaan komen. 

  Dagroute 2: Vogezen - West | 293 / 330 km

  Vandaag heb je de mogelijkheid voor een korte- en lange route. De route van vandaag bestrijkt het (noord) westen van de Vogezen. De eerste Col die je vandaag passeert is de de Col de Platzerwasel, deze was in 2014 onderdeel van de Tour de France. Je vervolgt de route richting La Bresse. Een mooi plaatsje wat in de winter een uitvalsbasis is voor de ski liefhebbers. Na een heerlijke en bochtige weg gevolgd te hebben kom je aan in Gerardmèr, leuk om hier even te stoppen. Na Gérardmer blijft de route mooi en vooral bochtig. Even geen cols meer, maar wel lekker sturen en genieten van de omgeving. Na deze leuke stuurweg passeer je het plaatsje Saint-Dié-des-Vosges en vervolg je de route wat noordelijker richting Strassbourg/Straatsburg, een mooie en historische stad die onder andere bekend staat omdat de zetel van de Raad van Europa , het Europees Hof en ook het Europees Parlement hier gevestigd zijn. Het is zeker een aanrader om een bezoek te brengen aan deze stad, Je kunt hier de indrukwekkende Kathedraal Notre-Dame bewonderen of wandelen door de gezellige straatjes. Je vervolgt de route wat zuidelijker richting Le Hohwald,je passeert hier Cascade du Hohwald, een kleine waterval in de bossen. Na enkele Colls zit de route van vandaag er weer bijna op en rijdt je de laatste kilometers terug naar het hotel.   

  Dagroute 3: Vogezen - Noord | 254 / 330 km

  Vandaag ga je weer lekker sturen door de vele bochten en je rijdt over mooie wegen. Uiteraard begint het bochtenfestijn vrijwel direct. Na ongeveer 70 kilometer en al verschillende Colls gereden te hebben kom je weer door Le Hohwald. Daarna rijdt je Mont Sainte-Odile op. Een mooie plek voor een korte stop met een prachtig uitzicht bij helder weer. Een andere bezienswaardigheid op de route die je na een stuk rijden passeert is Saint Léon. Hier kun je de grotten van Saint Léon gaan bekijken. De route gaat nu weer terug richting het hotel via de Col de Lac Vert. Het meer Lac Vert is een verscholen paradijsje in een bosachtige omgeving, het is via de wandelpaden goed te bereiken. De laatste col op de route van vandaag is met de Col du Bonhomme en Col du Donon de bekendste van de regio: Col de la Schlucht (1.139m) en via prachtige stuurwegen kom je weer terug bij het hotel 

  Dagroute 4: Vogezen - ZuidWest | 267 / 329 km

  Ook vandaag kun je weer kiezen tussen een korte- en lange route. De eerste col van vandaag heb je op Dagroute 1 ook gereden en is de Col de Platzerwasel (1.182m). Geen straf om deze nog een keer te rijden! Je vervolgt nu de route richting het Lac de Kruth-Wildenstein. Na dit meer krijg je een fantastisch mooie Col voorgeschoteld: Col du Brammont (956m). Maar liefst 13 haarspelden achter elkaar in alle mogelijke varianten. Na dit bochtenfestijn vervolg je de route en kom je langs verschillende dorpjes. De route brengt je nu verder door de Vogezen en weer naar verschillende Collen. Na de laatste Coll 'Col de Firstplan (722m) rijdt je via Munster terug naar het hotel. Op deze col was Joop Zoetemelk in 1971 de eerste die boven op de top aankwam tijdens de Tour de France.

  Dagroute 5: Via het Zwarte woud terug naar het Pfalzerland | 360 km

  Met de langste dagroute van deze reis verlaat je de Vogezen. Maar wel in stijl. Je pakt nog een paar laatste mooie stuurwegen mee in de Vogezen om via een oversteek van de Rijn het Duitse Zwarte Woud in te rijden. Het Zwarte Woud staat bekend om zijn mooie en lekkere stuurwegen geflankeerd door de dichte bossen en karakteristieke plaatsen met de vele vakwerkhuizen. Natuurlijk moesten we daar ook nog een deel van mee pakken in deze reis. Het noordelijke deel van het Zwarte Woud rijd ondanks de vele gevarieerde bochtige wegen lekker door. In de omgeving van Karlsruhe steek je even wat sneller door om weer terug in het Pfalzerland te komen. Nu bevindt je jezelf aan de andere zijde van het Pfalzerland. Het hotel hier ontvangt graag motorrijders. Het hotel herbergt dan ook wel vaker motorrijders of autoliefhebbers die hier graag vertoeven. Een prima laatste overnachting dan ook tijdens deze reis. 

  Terug route: Huiswaarts via Moezel en Eifel | 321 km

  De laatste rit naar huis al weer. Maar niet zonder een paar mooie herinneringen en de pret is nog niet voorbij. Er is weer een mooie route gemaakt om via het Pfalzerland, Hunsrück, Moezel en Eifel richting Nederland terug te rijden. Onderweg zie je diverse burchten en typische Duitse dorpjes met verschillende stijlen vakwerkhuizen. Eenmaal aangekomen in het Hunsrück natuurgebied volgt de Moezel snel wat je ook direct in de omgeving kunt zien met de diverse druiven plantages aan de weg en tegen de heuvels. Na de Moezel volgt de Vulkan Eifel en passeer je ook de maaren die uniek zijn in de wereld. De route blijft leuk en via Gerolstein, waar ooit de naam "sprudel" aan het bruisende water is gegeven rijd je verder huiswaarts. Het laatste deel route bij Simonskall laat je nog lekker even een paar uitdagende bochten rijden, waarna je koers zet naar Aachen om via een kort stukje snelweg weer in zuid Limburg te eindigen waar de reis begonnen is. 

  Zou je graag de reis willen verlengen met een extra overnachting, dan is dat net als op de heenreis prima mogelijk bij Kerkrade. In het boekingsprocess is deze optie opgenomen om toe te voegen aan de reis. 

  Data en prijzen

  zondag 6 t/m zaterdag 12 juni 2021

  Zondag 6 juni - zaterdag 12 juni 2021

  Prijs op basis van 7 dagen

  € 769,00

  Duopassagier

  € 769,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 159,00

  Er zijn nog geen ervaringen van reizigers achtergelaten

  Laat als eerste je ervaring achter

  Ervaring achterlaten

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.