KNMV Reisbegeleider logo
Aantal dagen
4
Reisdata

5 t/m 8 mei 2022

  Uitnodigende afwisseling. Het glooiende landschap van de Elzas zorgt voor veel klimpartijen, afdalingen en flink bochtenwerk.

  Deze reis is inclusief
  • 3 hotelovernachtingen
  • 3 ontbijtbuffetten
  • 3 diners
  • Toeristische route heenreis op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Toeristische terugreis op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  • Toeristenbelasting
  • Pechondersteuning
  • Parkeerplaats op eigen terrein

  Media van Elzas

  Over deze reis Elzas

  Heerlijk sturen in een grensgebied met een bewogen historie

  Deze reis brengt je naar de Franse Elzas en het Duitse Rheinland-Pfalz. Het is daarmee een perfect gebied voor een paar daagjes weg. Hoe lang je gaat, bepaal je zelf: 4 of 5 dagen. Dat je gaat genieten is zeker. In dit deel van Frankrijk rijden de wegen namelijk hemels. Ook het landschap zal je aanspreken. Het ziet er telkens anders uit door de enorm rijke, gevarieerde en uitnodigende natuur.

  Heen route | 387 km

  De start van de route is op de grensovergang met Duitsland op de snelweg A76. De eerste paar kilometers rij je over de snelweg om Aachen heen. Bij afslag Stolberg/Brand verlaat je de snelweg om na enkele kilometers direct de mooie Eifel in te rijden met zijn kronkelwegen en bosachtige omgeving. Na enkele kilometers rijdt je Het National Park Eifel in met de indrukwekkende Rursee, dit stuwmeer is een van de grootste stuwmeren van Duitsland geworden. Na het genieten van de mooie omgeving en bijbehorende bochten van de Eifel rijd je verder de Vulkan Eifel in. Deze staat bekend om de veel “Maaren”. Deze Maaren zijn oude vulkaankraters welke zich gevuld hebben met water. Je vervp;gt de route en je rijdt de grotere stand Wittlich binnen. Hier verlaat je de Eifel en rij je het Moezel gebied binnen. Aan gekomen bij het dorpje Lieser, steek je de Moezel over, je ziet hier meteen dat je in een wijngebied bent aangekomen met de vele druivenvelden om je heen. Je vervolgt de route richting het Elzas gebied, het laatste stukje van de route dient zich nu aan met een mooie kronkel weg langs het riviertje Lauter door het Bobental. Je verblijft tijdens deze reis in Hotel Le Cleebourg. Dit hotel is in 2014 gebouwd en ligt midden in de weilanden. Het hotel heeft een droogruimte, een eigen parkeergelegenheid en een machtig uitzicht over de weilanden. Het is de perfecte locatie om zowel de Elzas als de noordelijke Vogezen en Rheinland-Pfalz te verkennen.

  Dagroute 1: Elzas - Vosges Du Nord | 234 / 340 km

  Vandaag staat er veel stuurwerk op het programma, Je start de route direct met een serie overzichtelijke en lekkere bochten door een bosachtige omgeving. Na enkele kilometers kom je aan in Lembach, een typisch Frans dorpje met mooie vakwerkhuizen en een groot wijnhuis. Je vervolgt de route door het Finsterthal, de vele bossen en mooie vergezichten volgen elkaar op. Je rijdt nu Col du Donon op. Een schitterende stuurweg met onophoudelijk veel bochten met overwegend goed asfalt. Het hoogste punt wat je bereikt is 813m. Na de Col du Donon volgt de Col de la Charboniere (960m). Ook weer zo’n schitterende bochtige weg met overwegend goed asfalt. Na al deze Colls kom je aan bij Mont Ste Odile. Bovenop deze 760m hoge berg staat het klooster Mont Sainte Odile. Het is een mooie plek voor een korte wandeling of bezichtiging van het klooster. Op het laatste deel van de route maken we nog even een omweg om via een mooie kleine weg door het bos nog een paar heerlijk bochten te nemen.

  Dagroute 2: Pfalzerland | 232 / 306 km

  De route van vandaag brengt je naar het Pfalzerland en door het Pfalzerwald. Een mooie, maar voor velen vaak onbekende streek. Je start de route direct met een mooi uitzicht over de omgeving en de wijnvelden van de regio. Na enkele kilometers draai je af naar links en heb je aan je rechterkant zicht op de oude stads muur van Wissembourg. Dit plaatsje was het toneel van beslissende veldslagen in 1870 en vervolgens 1944 en 1945. Het is een aanrader om in Wissenbourg een stop te houden, houdt je camera of smartphone gereed, deze stad vraagt om gefotografeerd te worden. Je vervolgt route via een mooie kronkelweg door het bos én nog net in Frankrijk en je passeert eén van de vele burchten uit de regio, welke veelal ook te bezoeken zijn en vaak garant staan voor een mooi uitzicht op het hoogste punt van de omgeving. Je vervolgt de route stand en vervolgens rijdt je Falkenstein binnen en wordt je gewaarschuwd voor een helling van 25%. Deze bevindt zich midden in het dorp. En ja, ook hier blijft het heerlijk stuurwerk aanhouden! Je rijdt via Lembach weer terug naar het hotel in Rott. 

  Terug route | 401 km

  Na het ontbijt neem je afscheid van de reisbegeleider en van de overige deelnemers, het is weer tijd om richting huis te rijden, dit ook via een mooie en afwisselende route die al snel start met een col. Na deze col krijgt je, zoals al vaker deze reis, weer een mooi uitzicht over de vallei. Je rijdt hier over een mooie, soms, smalle weg richting het dorp Wingen, als je dit dorp uit bent rijdt je weer over een mooie stuurweg en passeer je  de grens met Duitsland. Hier rijdt je het Rheinland-Pfalz in om verder door Duitsland via de Hunsruck, het Moezel gebied en de Eifel richting huis te rijden. De route stuurt je nog een heel stuk door de Eifel waar het blijft genieten van de omgeving en de vele bochten. Vooral het laatste deel bij Simonskall is de moeite waard om de route tot het einde te blijven volgen. Net onder Aachen brengt de route je op de snelweg en kun je vanuit daar je eigen route terug naar huis bepalen.  

  Data en prijzen

  donderdag 5 t/m zondag 8 mei 2022

  Donderdag 05 mei - zondag 08 mei 2022

  Prijs op basis van 4 dagen

  € 369,00

  Duopassagier

  € 369,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 149,00

  5

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Johan

  Top motorweekend gehad. Geweldige tochten, prima hotel. Fijne groep en goede begeleiding. Bedankt, ik heb echt genoten.  

  Jerry

  Mooie routes en goed hotel

  Ronald Hoogenboom

  Afgelopen Hemelvaartsdag begon ik met mijn eerste groepsreis met "Horizon Motor Reizen". Ik had al ruim van te voren de reisinfo ontvangen, zoals deelnemers, route beschrijvingen e...

  Antoin

  Het was mijn eerste kennismaking met Horizon reizen. Het een goed hotel leuke reisleider en gezellige medereizigers. Mooie omgeving en fantastische routes. Kamers waren netjes en a...

  M. Schrijver

  In het weekend van 25-05 t/m 28-05 met de Motoplus Lezersreis naar de Elzas geweest. Zoals altijd het is weer heel goed georganiseerd. Pluspunten: - Het weer. Dat was super. Een...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.