KNMV Reisbegeleider logo
Aantal dagen
4
Reisdata

2 t/m 5 april 2021

  Rijden door de heilgarten van Duitsland. Het Teutoburgerwald is dan een prima uitvalsbasis en niet te ver van de Nederlands grens.

  Ontdek onze roadshows!
  Deze reis is inclusief
  • 3 hotelovernachtingen
  • 3 ontbijtbuffetten
  • 3 diners
  • Toeristische route heenreis op GPS
  • Dagroutes op GPS
  • Toeristische route terugreis op GPS
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Pechondersteuning
  • Toeristenbelasting

  Media van Teutoburgerwald

  Over deze reis Teutoburgerwald

  Toeren door de Heilgarten van Duitsland 

  Het Teutoburger Wald is een populaire bestemming onder motorrijders. Vanaf de Duitse grens ben je er zo en het is er wondermooi. Vanwaar die grote aantrekkingskracht? Om te beginnen zit 'm dat in het landschap dat weids, heuvelachtig en ook flink bebost is. De vele schitterende vergezichten zorgen ervoor dat je volop van al die natuur kunt genieten. Je zult merken dat het een gevoel van vrijheid geeft als je hier doorheen rijdt, en ook van rust. Want op de wegen hier kan het best stil zijn.

  Heen route | 200 kilometer

  De heen route start in Enschede bij de grensovergang richting Duitsland. Via Ochtrup rijd je richting Bad Bentheim, in dit dorpje vind je een prachtig Kasteel ( Burg Bentheim ) Dit kasteel is nog steeds bewoond en gebouwd van zandsteenblokken, leuk om hier even een kijkje te nemen. Je vervolgt je reis langs vele typische grote boerderijen en je passeer je Alfsee, dit stuwmeer heeft een oppervlakte van 2,2 km².
  Je vervolgt je weg door de mooie gebieden en slingerwegen en scherpe bochten. Je merkt nu dat de omgeving heuvelachtiger word en de bossen groter met vele dennenbomen.
  Na enkele haarspeldbochten kom je bij het hotel aan. Het familiehotel waar je verblijft ligt in Lienen op de zuidelijke helling van het Teutoburgerwald, op een idyllische locatie in het recreatiegebied. Voor de inwendige mens wordt goed gezorgd zowel 's morgens als 's avonds kun je een goede en smaakvolle maaltijd verwachten met veel lokale ingrediënten. Bij de bar en op het terras kun je genieten van een hapje en een drankje. Naast comfortabele kamers heeft het hotel een eigen Wellness. Als je extra ontspanning zoekt, kun je je lekker laten masseren of een saunaatje pakken.

  Dag route 1: Noord | 247 / 309 km

  De route van vandaag brengt je naar de regio van Osnabrück. Je start de route meteen met een paar haarspeldbochten. De route is rustig, in dit gebied zijn weinig tot geen straat nummers en ook weinig verkeersborden. De route vervolgt zich naar Bad Essen, dit dorp is officieel een kuuroord vanwege de aanwezigheid van geneeskrachtige bronnen. Het is zeker een aanrader om hier een stop te maken, het centrum is erg gezellig en het dorp beschikt over een oude karakteristieke watermolen. De lange variant van de dagroute beschikt over een extra lus door de omgeving waar je diverse karakteristieken dorpjes passeert.
  De lange en korte variant van de route komen weer samen net voordat  je de stadsgrens van Melle bereikt, deze stad heeft een belangrijke houtbewerking industrie en in de omgeving zijn diverse kasteeltjes te vinden. Na enkele kilometers passeer je de oude muur van Schloss Gesmold, een prachtige plek die je kunt bezoeken.

  Dag route 2: Zuid-Oost Externesteine | 287 / 355 km

  De route die je vandaag rijd zit vol met toeristische bezienswaardigheden, Ook ga je letterlijk het Teutoburgerwoud bezoeken. Je start meteen weer met de de bekende haarspeldbochten van Lienen.
  Zoals gisteren brengt de route je in de stad Melle, je kunt er voor kiezen om een bezoekje te brengen aan het Auto Museum. Na ongeveer 60km rijd je in de stad Löhne, dit is een prima stadje om een koffie pauze in te lassen. Je vervolgd de route die steeds mooier en bochtiger word. Via een paar leuke haarspeldbochten rijd je richting Altenbeken, deze plaats staat bekend om het grote en indrukwekkende spoorwegviaduct, dit is een zeker een fotomomentje waard! Na het spoorweg viaduct rijd je verder richting Horn-Bad Meinberg. Als laatste toeristisch hoogtepunt volgt de Sparrenburg om Bielefeld, een bijzondere plek die beschikt over de mooiste en hoogste wandelwegen van Duitsland genaamd de Hermanssweg. Je kunt een bezoek brengen aan het hoogste punt van de toren hebt dan een prachtig uitzicht op de wijde omgeving van de Teutoburgerwoud.  De laatste kilometers verken je de regio van onder andere Landkreis Osnabrück met de steden: Halle, Bad Laer en Bad Ilburg. 

  Dag route 3: Oost Teutoburgerwoud | 233 / 317 km

  Je rijdt door het dorp Lienen langs een weg met weidse uitzichten, na enkele kilometers rijd je het sfeervolle dorpje Borgholdhausen in die overloopt in het Ravensberger heuvelland. De wegen zijn hier erg afwisselend. In Vlotho, splitsen de korte en lange route zich. De lange route krijgt dan een mooi bochtig stuk over de heuvels. Dit is de moeite waard voor de bochten liefhebber. Je vervolgt de weg naar Minden, deze stad beschikt over een prachtige dom met een lange geschiedenis. Na de drukte van de stad Minden ga je weer verder over de plattelandswegen door de dorpen, je passeert het dorp Bad Essen en je gaat nu langzaam weer terug naar het hotel.

  Terug route | 156 km

  Na het ontbijt neem je afscheid van de groep en de reisbegeleiding en ga je weer terug richting Nederland. De route verloopt over rustige leuke wegen, waarbij het landschap geleidelijk aan vlakker wordt. Bij km stand 25 maakt de route nog een kleine uitstapje naar rechts waar de Bismarckturm een uitzichtpunt markeert. Je draait hier weer om de route verder het Teutoburgerwoud uit te volgen. De wegen blijven goed en leuk ondanks het vlakker worden de landschap. Je laat het Teutoburgerwoud achter je voor mogelijk nog een ander weerzien. De route eindigt bij motortrekplaats Hotel Meddo in Nederland. Vanuit hier kun je op eigen inzicht de weg naar huis gaan vinden.  

  Data en prijzen

  vrijdag 2 t/m maandag 5 april 2021

  Vrijdag 2 april -  maandag 5 april 2021

   

  Prijs op basis van 4 dagen

  € 299,00

  Duopassagier

  € 299,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 69,00

  Toeslag: 2-persoonskamer voor alleengebruik

  € 129,00

  6

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Henk Harms met Wim Ten Braake toer

  Stijn Bossink

  Wow! Wat een topdagen hebben we gehad! Natuurlijk is het al snel goed met lekker weer en leuk gezelschap. En wie had dat gedacht: allemaal Italiaanse motoren mee en niet é&e...

  Christian Woelders

  Mooi gebied, mooi hotel, mooi weer, mooie routes, mooie motoren, mooie mensen en een heel mooi weekend!

  Danny

  Zoals altijd een goed georganiseerde reis. Uitstekend hotel met mooie, ruime kamers en zeer goede keuken. Prima begeleiding, ook! De routes waren eveneens mooi afwisselend over goe...

  Hans Spanger

  Prima hotel, leuk en gezellig gezelschap, reisleiders, mooie routes, en ook niet verkeerd: prachtig weer.

  Klaas Feenstra

  De reis was goed verzorgd door Horizon Motor Reizen . Hotel was prima , goed eten , mooie kamers . Goede reisbegeleiding van Cristel Gevers en Richard van der Linden , onze complim...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.