+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Spanje - Rondreis Noord-Spanje & Portugal 2

25 augustus tot 04 september

vanaf €2395

 

Dag 1 Je vliegt vanuit Amsterdam Schiphol naar Girona waar je motor al op je staat te wachten. Een halfuur later rij je over schitterende wegen door de prachtige natuur van de Catalaanse Pyreneeën. De vele cols geven een fantastisch uitzicht op de mooie valleien. Via het Parc Naturel del Cadi-Moixero kom je bij het 1e hotel aan. Het is comfortabel en ligt op een rustige locatie nabij Oliana.

Ervaringen van onze klanten

Dit was voor mij de 1e groepsreis die ik maakte per motor, maar is mij zeer goed bevallen. Het allermooiste is de onvoorstelbare afwisseling van landschappen die je ziet als je van Oost (Girona) naar West (Porto) rijdt. Kwaliteit van het asfalt op.. Lees verder

2018-09-30

Goed georganiseerd; mooie afwisselende routes; goede begeleiding van Jos en prima hotels

2018-09-20

Dit was mijn eerste keer dat ik een reis gemaakt heb met Horizon Motorreizen. Het is mij erg goed bevallen. Een van de beste reizen die ik met de motor heb gemaakt. De hotels waren super en de routes erg mooi. Jos de reisbegeleider nam iedere.. Lees verder

2018-09-20

Dit was een van beste motorvakantie die ik tot nu toe gemaakt heb.  De routes waren erg goed. Heel bijzonder vond ik dat je per dag kon kiezen uit een lange en korte route. Uiteraard was de langere route beter simpelweg omdat je meer .. Lees verder

2018-09-17

het was mijn  mooiste motor reis  tot  nu  toe. geweldige mooie  route,prima hotel's . erg wisselend en  mooi  landschap en weinig  verkeer prima georganiseerd zowel transport al mede.. Lees verder

2018-09-14

Dag 2 Na een goed ontbijt rij je naar een mooi stuwmeer. De prachtige wegen met ontelbaar veel bochten brengen je vervolgens over Col de Boixols (1380 m). Onderweg zie je prachtige eeuwenoude gebouwen Je vervolgt je weg richting het natuurgebied Serra del Monsec. Vanuit dit park wordt het heelal bestudeerd. Ook zie je de schitterende bergkloof Montrebey. Het volgende hotel ligt op grote hoogte aan een doodlopende weg richting een stuwmeer.

Dag 3 Je start op ruim 1000 m hoogte en daar kom je deze dag niet vaak onder. Je rijdt zuidwaarts en rijdt al snel Aragon binnen. Daar kom je door het Parque National Ordesa y Monte Perdido. Het is opnieuw heerlijk rijden met uitzicht op prachtige bergen en azuurblauwe bergmeren. De route loopt met verschillende lussen richting Jaca, waar het volgende hotel ligt.

Horizon-Motor-Reizen---Noord-Spanje---Uitzetten-reis-2017-9-71
Horizon-Motor-Reizen---Noord-Spanje---Uitzetten-reis-2017-28-76

Dag 4 Het 1e deel van de route voert door het warme en dorre zuidelijke deel van de Spaanse Pyreneeën dat parallel aan de Franse grens loopt. De ene bergweg volgt na de andere en het aantal bochten per kilometer is gigantisch. Samen met het strakke asfalt en de schitterende uitzichten is het ultiem genieten. Je passeert ook veel oversteekplaatsen van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. De route eindigt bij het hotel in Bilbao.

Dag 5 Je rijdt de stad uit en volgt een mooie route door de kuststreek. Als je verder het binnenland intrekt, verandert de natuur. De bergen zijn kaal en alleen begroeid met gras. Na de bergpas Puerto de Pico Blanco rij je Parc Natural de los Collados del Ason in. Je komt daar langs een mooie waterval. Het laatste deel van de route brengt je naar het hotel dat aan de voet van de Monte Castillo ligt.

Horizon-Motor-Reizen---Noord-Spanje---Uitzetten-reis-2017-19-39
Horizon-Motor-Reizen---Noord-Spanje---Uitzetten-reis-2017-38-24

Dag 6 Via een mooie omweg rij je richting de Picos de Europa. Als je door het centrum van Reinosa rijdt, is een stop voor een lekkere 'café con leche' aan te bevelen. De route vervolgt door 3 wondermooie natuurparken met diverse passen. Je start met de Puerto de Palombera  -1260 m hoog-, waarna de Puerto de Carmona en de Puerto de Piedrasluengas volgen. Je rijdt daarna door een prachtige kloof met een waterval. Het water wordt uit deze kloof gehouden door het stuwmeer Embalse de la Cohilla. Aan het einde van deze prachtige dag kom je aan bij het volgende hotel. Dat is echt idyllisch!

Dag 7 Voor deze dag staat de rondrit door de 'Pieken van Europa' op het programma. De route laat je de mooiste plekken zien. Je rijdt regelmatig over wegen met een geweldig uitzicht op een dorp of bergmeer, die je ook weer terug moet rijden richting de (smalle) hoofdweg van de Picos. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze dag lekker bij het hotel te blijven. Het is er heerlijk.

 

Dag 8 Je laat de Picos achter je en rijdt naar de noordkust richting Gijon. Later op de dag duik je het binnenland weer in richting Leon. De wegen zijn opnieuw prachtig en voeren je door diverse natuurparken met oude uitgehakte tunneltjes en talloze bochten richting het hotel in Leon.

Horizon-Motor-Reizen---Noord-Spanje---Uitzetten-reis-2017-71-76
Horizon-Motor-Reizen---Noord-Spanje---Uitzetten-reis-2017-160-86

Dag 9 Je rijdt over doorgaande wegen richting het natuurgebied Sierra de la Culebra dat op de grens van Spanje en Portugal ligt. Je verlaat Spanje en rijdt Portugal binnen. Vergeet niet je horloge een uur terug te draaien. Portugal ligt in een andere tijdzone. Het laatste stuk rij je door het mooie natuurgebied naar het hotel in Braganca. Dat biedt een geweldig uitzicht over de stad.

Dag 10 Na een heerlijk Portugees ontbijt start de laatste dagroute. Via het natuurpark Serra de Montesinho rij je richting Chaves, waar veel kastanjebomen langs de weg staan. Je vervolgt je weg door het Parque National Peneda-Geres, dat je zal verrassen door de ongelofelijke schoonheid en soms sprookjesachtige sfeer! De route loopt verder via de grote weg naar het hotel in Porto. Daar aangekomen kun je je motor inleveren voor het transport naar Nederland.

Horizon-Motor-Reizen---Noord-Spanje---Uitzetten-reis-2017-194-55
Horizon-Motor-Reizen---Noord-Spanje---Uitzetten-reis-2017-220-64

Dag 11 Na een heerlijk ontbijt vlieg je rond het middaguur vanuit Porto weer terug naar Nederland.