+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Spanje - Groepsreis Spanje - Andalusië 2019

06 oktober tot 13 oktober

vanaf €1999

Rondtoeren door Andalucía

Wat is er lekkerder dan in het vroege voorjaar of late najaar met je motor door een prachtige streek te toeren? Een streek waar de zon volop schijnt en de temperatuur heerlijk is. Klinkt goed toch? Het prachtige Andalusië is precies zo'n ideale streek. Daarom hebben we hier een geweldige rondreis met luxe hotels uitgezet. Een reis met geniet-garantie!

Ervaringen van onze klanten

Een goed verzorgde motorreis met mooie routes en fijne hotels in een prachtige omgeving, die wel gemaakt lijkt te zijn om motor te rijden. En alles tot in de puntjes verzorgd zoals we van HMR gewend zijn. Een extra woord van dank aan onze begeleid.. Lees verder

2019-10-17

RESERVERINGEN ZIJN OP AANVRAAG! 

Dag 1 Je vertrekt vanuit Eindhoven Airport naar het zonnige Málaga, waar je vroeg in de middag landt. Bij deze vlucht regelen we ook het transport van je motor voor je, zodat je een halfuur na de landing al over schitterende wegen door de prachtige natuur van dit mooie deel van Spanje rijdt. Aan het einde van de middag kom je in Granada aan waar je overnacht in het 4 sterrenhotel Gran Hotel Luna de Granada. Je logeert hier 2 dagen.

Dwars door de Sierra Nevada met zicht op de Mulhacen van 3479 meter hoog

Dag 2 Na een zeer uitgebreid Spaans ontbijt start je met een route rondom en door de Sierra Nevada. Je passeert La Calahorra, een 500 jaar oud kasteel dat op 1.257 m hoogte ligt. Meteen al een dag om te genieten, want het is fantastisch sturen hier en er is heel veel moois om te bewonderen.

 

HMR---Zuid-Spanje-Maart-51
HMR---Zuid-Spanje-Maart-16

Van Granada naar Cordoba door Parque Natural de las Sierras Subbeticas

Dag 3 Deze dag staat Córdoba op het programma. Direct na Granada trek je over glooiende en slingerende wegen verder het binnenland in. Daarbij rij je ook tussen olijf-en amandelbomen. Je vervolgt de route over de A335: een mooie, strak geasfalteerde, bochtige weg waarbij je op ruim 1000 m hoogte komt. De uitzichten op de boomgaarden zijn schitterend. Kort daarna rij je het dorpje Montefrio tegemoet. Dit witgekleurde dorp dat volledig tegen een rots is gebouwd, is een pareltje. De route blijft tot aan het hotel een lust voor het oog. In Córdoba logeer je wederom in een 4 sterrenhotel: Hesperia Hotel. Het heeft een prachtig uitzicht op het water en op de Romeinse brug die in 1931 over de Guadalquivirrivier is gebouwd. Je blijft hier 2 dagen.

Een prachtige rondrit door Parque Natural Sierra de Honachuelos

Dag 4 Na een relaxed ontbijt met uitzicht op de binnentuin van het hotel start je met een rondrit door de Sierra de Hornachuelos. Al snel kom je op de zeer bochtige A3151; een feest om te rijden! Je kunt hier zwarte varkens vrij zien rondlopen. Zij vormen het hoofdingrediënt voor de heerlijke Spaanse Ibericoham. De route loopt door het prachtige dorp Hornachuelos waar aan beide zijden van de weg lange rijen sinaasappelbomen staan. Iets verderop staat het mooie Castillo de Almodóvar del Rio dat uit 1900 stamt. Bijna aan het einde van de route, net buiten Córdoba, ligt de sprookjesachtige Moorse paleisstad Medina Azahara met schitterende overblijfselen uit de 10e eeuw.

HMR---Zuid-Spanje-Maart-35
Horizon-Motor-Reizen---Groepsreis-Zuid-Spanje---Maart-2017-114

Door twee nationale parken van Cordoba naar Sevilla

Dag 5 Je rijdt naar de hoofdstad van Andalusië: Sevilla. Je vertrekt over wat grotere wegen om vervolgens het natuurpark Sierra de Hornachuelas in te duiken. Vele bochten verder rij je vanzelf het Park Natural Sierra Norte in. In dit park verandert het landschap voortdurend. Groene valleien en glooiende hellingen worden afgewisseld door bossen en rivieren, Je rijdt ook langs oude forten en kastelen en fascinerende kleine witte  dorpjes. Zo slinger je verder naar Sevilla. Als je op de SE4401 komt, zul je verrast worden door de oranjegekleurde aarde. Door de ontelbare bochten van deze weg heb je echter weinig tijd om rond te kijken. Je hotel in Sevilla ligt aan de rand van de oude stadsmuur.

Vanaf de hoofdstad van Andalusië door Parque Natural Sierra de Grazalema richting Gibraltar

Dag 6 Vanuit Sevilla rij je naar Parque Natural Sierra de Grazalema. Je rijdt daar het oogverblindend witte bergdorp Zahara binnen. Dit dorpje lijkt tegen de berg Sierra del Jaral geplakt te zijn en toornt hoog boven het turquoise stuwmeer uit. Je vervolgt de weg die steeds meer op een Italiaanse bergpas begint te lijken en komt op 1100 m hoogte boven aan. Vervolgens rij je Parque Natural de Los Alcornocales binnen dat richting de kust leidt. Je komt ook door Los Angeles, dat helemaal niets weg heeft van zijn Amerikaanse naamgenoot. Vanaf hier kun je nog een stuk verder bergafwaarts rijden naar het meest zuidelijke puntje van Spanje. Van hieruit heb je een schitterend uitzicht op de straat van Gibraltar.

HMR---Zuid-Spanje-Maart-95-Large
HMR---Zuid-Spanje-Maart-70-Large

Via Ronda door Parque Natural Sierra de Las Nieves richting Malaga

Dag 7 De laatste rit brengt je weer terug naar het mooie Málaga. Je volgt eerst de kustlijn om daarna de bergen in te rijden. Opnieuw krijg je prachtige uitzichten te zien en rij je over mooie bochtige wegen en door witte dorpjes. De zonnige terrasjes roepen om het hardst om een stop in te lassen. Via het Parque Natural Sierra de Grazelema rij je naar Ronda. Deze stad is vooral bekend om de indrukwekkende bruggen. Het is een extra stop waard om de imponerende kloof en de bijbehorende bruggen te bekijken. Vanuit Ronda rij je via het laatste Parque Natural naar Málaga.

 

Dag 8 We gaan gezamenlijk naar het vliegveld om enkele uren laten weer in Nederland te arriveren.