+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Spanje - Groepsreis Santiago de Compostella

16 juni tot 29 juni

vanaf €1595

Pelgrim op de motor

Deze bijzondere reis volgt de pelgrimsroute of Camino naar Santiago de Compostella. In de prachtige kathedraal zou zich het stoffelijk overschot bevinden van de apostel Jacobus. Volgens de ene legende zou Jacobus na de kruisiging van Jezus naar Spanje zijn gereisd om het evangelie te prediken. Een andere legende vertelt dat het lijk van Jacobus, na in 44 n.Chr. door Herodus Agrippa onthoofd te zijn, in Jaffa (Palestina) in een boot werd gelegd, die, zeven dagen later door goddelijke bescherming en een gunstige wind, het strand van Iria Flavia bereikte aan de Spaanse Atlantische kust, gelegen op 32 km van het huidige Santiago de Compostella. Per ossenwagen werd de reis voortgezet en op de plaats waar de ossen uit zichzelf stil bleven staan zou Jacobus zijn begraven.

Wat ook de waarheid mag zijn, Santiago de Compostella is uitgegroeid tot de belangrijkste bestemming voor pelgrims in Europa.

Per jaar gaan duizenden pelgrims te voet, per fiets of op een andere manier naar Noord Spanje. Zowel op de heen- als terugreis proberen we op de motor zoveel mogelijk dezelfde route als de wandelende pelgrims te volgen. Een speciale ervaring, samen onderweg zijn met al die  andere pelgrims.

 

 

 

Ervaringen van onze klanten

Wat een mooie ris is dit. Je rijdt vanuit Nederland door België, Luxemburg en Frankrijk naar Spanje en weer terug. Het is echt een reis met een doel Santiago de Compostela en als je dat nog wilt op de vrije dag naar Finesterre wat het einde v.. Lees verder

2019-07-11

Prachtige reis, en veel pelgrims gezien. Sommige hotels en diners zijn voor verbetering vatbaar. Zeer goede en bekwame reisleider die erg betrokken was bij onze groep. Deze reis is zeker aan te bevelen.

2019-07-06

Vanuit Nederland rijd je over diverse pelgrimswegen door België en Noord-Frankrijk naar Vézelay,

De parel van de Morvan. Deze stad, rijk aan historie, ligt aan de “Via Lemovicensis” (weg van Limoges), een middeleeuwse pelgrimsroute. Deze pelgrimsroute ofwel Camino, die we blijven volgen tot het eindpunt Santiago de Compostella leidt langs diverse Middeleeuwse kastelen en dorpjes. Een bijzondere stop maak je  in Lourdes, de wereldberoemde bedevaartsplaats. In Spanje bezoek je de pelgrimssteden Roncevalles (het begin van de Spaanse Camino), Pamplona, bekend van de stierenrennen, Burgos, hoofdstad van Castilië en Léon, waar in de Paasweek uitbundige processies plaatsvinden.

Op de zevende dag van de reis bereik je Santiago de Compostella, waar we een rustdag hebben. Je kunt deze dag gebruiken voor een bezichtiging van de stad en de prachtige kathedraal. Ook kun je de Camino Finisterre (weg naar het einde van de wereld) rijden. Dit is een korte pelgrimsroute die in Santiago begint, waar pelgrims vroeger hun kleding verbrandden, maar dat gebeurt ook nu nog.

Op de terugreis volg je de “Camino del Norte”, die langs de Atlantische kust loopt. Je maakt een uitstapje naar het bedevaartsoord Covadonga in de magnifieke “Picos de Europa”, ook wel de pieken van Europa genoemd. Deze dag rijd je grotendeels door dit prachtige gebergte.

De elfde dag verlaat je Spanje aan de westkant van de Pyreneeën, waar de “Camino del Norte” overgaat in de “Via Turonensis” (weg van Tours). De route gaat via Amiens in het noorden naar het Limburgse Nederweert,  eindpunt van de reis.