+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Rusland - Groepsreis Sint Petersburg

11 augustus tot 25 augustus

vanaf €1595

Vanuit Odoorn door Duitsland naar “het land van duizend meren”

Dag 1: Vandaag start je met een dagroute vanuit Emmen naar Schwerin. Schwerin was een belangrijke Hanzastad in het noordoosten van Duitsland. ’s Avonds volgt een wandeling door deze monumentale stad.

 

Dag 2: Vanuit Schwerin rij je dwars door het mooie merengebied van Mecklenburg-Vorpommern Polen binnen.  Het verschil in landschap, dorpen en platteland van Polen ten opzichte van West-Europa valt meteen op. 

 

Dag 3: Vandaag is de reisbestemming Olsztyn, de Poort van één van de mooiste gebieden in Polen: Mazurië. Een route dwars door Polen volgt. Onderweg is er een stop bij een markante bezienswaardigheid: een hellend vlak waar schepen met waterkracht naar een hoger/lager niveau worden verplaatst.

Dag 4: Deze dag rij je een slingerende route dwars door het prachtige merengebied van het Poolse Mazurië.  Het eindpunt is Druskininkai, het welnessoord van Litouwen. Onderweg heb je stops bij Swieta Lipka, een grote basiliek midden op het platteland, bij de Wolfsschanze, het bunkercomplex  van WO II én Grutas Parkas, een markante collectie beelden uit de Sovjettijd.

Ervaringen van onze klanten

Er zijn voor deze reis nog geen ervaringen achter gelaten. Heb je deze reis gemaakt? Laat dan hier jouw ervaring achter.

Van Litouwen naar St. Petersburg

Dag 5: Vandaag rij je dwars door Litouwen naar Daugavpils, de tweede stad van Letland. Een bijzonder mooie en rustige rit leidt je door het glooiende landschap van Litouwen. In Daugavpils is een bezoek aan het oude fort een goed idee. Dit fort wordt volledig gerenoveerd.

 

Dag 6: Via allerlei binnenwegen rijd je door Letland en steek je net over de grens in Estland de grens met Rusland over. Na de altijd boeiende grenspassage van enkele uren rijden we daarna een korte rit van 60 km rechtstreeks naar ons hotel in de Russische stad Pskov.

 

Dag 7: Je legt vandaag de laatste etappe naar Sint Petersburg af. Even voor Sint-Petersburg nemen je de afslag naar het Ekaterina-paleis. Een mooie kennismaking met het rijke Sint-Petersburg.

Rondrit door de stad en weer van Estland, Letland naar Litouwen

Dag 8 en 9: De komende 2 dagen laat je de motor staan en maak je excursies door de stad. Op het programma staan een rondrit door de stad, bezoek aan de Hermitage en een bezoek met vaartocht over de Finse Golf met een snelle draagvleugelboot aan de Peterhof, het zomerpaleis van de tsaren.

 

Dag 10: Na een korte rit uit Sint-Petersburg verlaat je Rusland bij de Estse grens bij Narva. Het eindpunt is de Estse Universiteitsstad Tartu waar het prima relaxen is op het centrale plein met vele terrassen.

 

 Dag 11: Je rijdt door Estland en Letland weer naar Litouwen. Het is genieten op de rustige en glooiende wegen in het vriendelijke landschap van vele dorpjes met houten huisjes en kerken. In Litouwen leidt de route ons aan het einde naar de Kruisberg, een markante bezienswaardigheid.

Sint-Petersburg-2016-342
Sint-Petersburg-2017-fotos-104

De terugreis

Dag 12: De terugreis begint nu echt. Via een vlotte route rijden we naar Polen. Bij de Litouwse/Poolse grens volgt meteen weer  een mooie toeristische route door het Poolse Mazurië.

 

Dag 13: Vandaag toer je door het midden van Polen. Een lunchstop is in de historische stad Torün. De route eindigt in het bekende Poznan. ’s Avonds is er alle gelegenheid om het historische centrum van deze stad te bezoeken.

 

Dag 14: Op deze één na laatste dag rijd je van Poznan via een toeristische route naar Potsdam, onder de rook van Berlijn. Potsdam is bekend van zijn grote verzameling paleizen, waaronder het bekende Sanssouci. Je hotel staat er vlakbij.

 

Dag 15: Het laatste deel van deze reis brengt ons terug op Nederlandse bodem.

 

 

De gemiddelde dagafstanden zijn ongeveer 340 km. per dag.  De routes gaan allemaal binnendoor.