+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Al 6.875 tevreden reizigers gingen je voor!
Boek deze groepsreis eenvoudig en snel.

Boek nu

Roemenië - Roemenië Special 2

01 september tot 12 september

vanaf €1499

Roemenië is een land met een overweldigende natuur.

Je vindt hier nog oerbos, oorspronkelijk bos dat zich zonder (veel) menselijke invloed heeft ontwikkeld. In de vele natuurparken leven beren, wolven en lynxen. De beroemde Donau vormt de grens tussen Roemenië en Bulgarije.

Brede zandstranden aan de kust trekken veel toeristen, maar voor jou, motorrijder, is vooral de Transsylvaanse Alpen (ofwel Zuidelijke Karpaten) en de Oostelijke Karpaten bijzonder interessant. De routes die je rijdt zijn prachtig, met als grootste attractie de route over de markante Transfargarasan weg. Deze werd door dictator Nicolae Ceausescu aangelegd voor militaire doeleinden en is volgens het tv-programma Top Gear de mooiste weg van Europa.

Ervaringen van onze klanten

Er zijn voor deze reis nog geen ervaringen achter gelaten. Heb je deze reis gemaakt? Laat dan hier jouw ervaring achter.

Boekarest, de hoofdstad van Roemenië, is vooral bekend van het imposante paleis.

Andere, opmerkelijke bezienswaardigheden zijn o.a. het kasteel van Dracula en de IJzeren Poort, een nauw dal met diepe kloven die gevormd zijn door de Donau. Je motor gaat op transport en jij vliegt vanaf Düsseldorf naar Boedapest waar je motor al op je staat te wachten. Hierdoor is er meer tijd beschikbaar om Roemenië uitgebreid te verkennen. Vervolgens rijdt je naar Roemenië, een afstand van 150 km. Na de grens passage rijd je opnieuw 150 km en eindig je in jouw overnachtingsplaats Timisoara, ook wel Klein Wenen genoemd. Aan grote boulevards en pleinen liggen indrukwekkende gebouwen en kerken uit de barok en de tweede helft van de 19e eeuw. Een prachtig decor voor een ontspannende avondwandeling.

De volgende dag rijdt je naar de Donau aan de Bulgaarse grens.

Je stopt bij de IJzeren Poort, waar de Donau door diepe kloven stroomt. Ook zien je hier een enorm standbeeld uitgehouwen uit de rotsen. Het stelt Decebalus voor, de laatste koning van Dacië, die vocht tegen de Romeinen, met een hoogte van 55 meter het hoogste rotsbeeldhouwwerk van Europa.

De-IJzeren-Poort-Roemenie-Servi-69
Transfagarasan

Een onvergetelijke rit over de Transfăgărășan en de Transalpina.

Op dag vier rijdt je naar de Transsylvaanse Alpen (Zuidelijke Karpaten) over de Transalpina, de hoogste weg van Roemenië, met de Urdele pas op 2.145 meter. Je overnacht in de middeleeuwse stad Sibiu. De route voert je op de vijfde dag over de Transfargasan, de mooiste weg van Europa volgens Top Gear. De rit eindigt in de hoofdstad Boekarest.

Een van de grootste gebouwen ter wereld - Primaverii Paleis.

In Boekarest laat je de motor een dag staan en ga je de stad bekijken met als hoogtepunt een bezoek aan Primaverii Paleis. Dit paleis werd gebouwd door ex-dictator Nicolae Ceausescu, die vanaf 1967 over Roemenië heerste. Op 1e Kerstdag 1989 werd hij, samen met zijn vrouw Elena, geëxecuteerd. Met 6000 kamers en zalen, twaalf verdiepingen en acht ondergrondse niveaus is het een van de grootste gebouwen ter wereld. Terwijl de Roemeense bevolking in armoede leefde hing het paleis vol met kristallen kroonluchters en gouden badkranen. Voor de bouw werd een historisch deel van het stadscentrum afgebroken. In de middag is er alle gelegenheid om de stad zelf verder te verkennen.

Primaverii-Paleis-19
Boek nu