+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Noorwegen - Groepsreis Noordkaap Rally 2019 2

09 juni tot 25 juni

Via Zweden en Finland naar het noordelijkste puntje van Europa

Dit is de tweede groepsreis die georganiseerd gaat worden naar de Noordkaap in 2019. De eerste reis vind 1 dag eerder plaats en daarvan zijn alle 1- persoonskamers reeds volgeboekt

Op de motor naar de Noordkaap, voor vele een lang uitgestelde droom, voor andere een ultieme uitdaging. In 2019 kun jij met ons mee op deze reis van je leven. Noorwegen, het land van de fjorden, middernachtzon en een zeer uiteenlopend landschap. Met deze vernieuwde reis rij je eveneens door Zweden en Finland om ook hier enkele schitterende wegen en prachtige uitzichten mee te nemen.

Dag 1 In de avond vertrekt de ferry vanuit Kiel (D) naar Götenborg (SE) zodat je de hele dag de tijd hebt om op je gemak naar de haven van Kiel te rijden.

Dag 2 Vanuit Götenborg (SE) rij je een prachtige route naar Elverum (N), waarbij je langs enkele mooie Zweedse meren rijdt.

Ervaringen van onze klanten

Er zijn voor deze reis nog geen ervaringen achter gelaten. Heb je deze reis gemaakt? Laat dan hier jouw ervaring achter.

Fjorden, middernachtzon en een zeer uiteenlopend landschap

Dag 3 Je verlaat Elverum en rijdt over kleine wegen naar Roros, een mijnplaatsje dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Vandaar rij je door naar Verdal aan het Trondheimsfjord.

Dag 4 Van Verdal gaat de route verder naar Fauske. Dit is een lange maar makkelijk te rijden route, waarbij je de poolcirkel passeert. Je hebt ruim voldoende tijd om het Poolcirkelcentrum te bezoeken.

Dag 5 Je vervolgt de Noordkaapreis via Narvik. Je rijdt door het Abisko National Park langs het Tornetraskmeer, naar Kiruna. Dit is een mijnstad in Zweeds Lapland.

Het noordelijkste punt van Europa

Dag 6 Vanuit Zweden rij je door Finland naar Noorwegen richting het noordelijkste punt van Europa.

Dag 7 Je komt aan bij de Noordkaap! Het bezoekerscentrum is een aanrader met de verschillende verdiepingen, het restaurant, de filmzaal en niet te vergeten het balkon boven de Noorse Zee. Het is ook een bijzondere ervaring dat de zon hier niet onder gaat…  Je rijdt dus in het volle daglicht weer terug naar je hotel met een ervaring om nooit meer te vergeten.

Dag 8 De volgende dag begin je aan de terugreis richting het zuiden langs de noordkust van Noorwegen.

IMG0758
IMG0757

Indrukwekkende uitzichten tijdens je motorreis in Noorwegen

Dag 9 Vervolgens rij je verder langs de kust en de fjorden richting Harstad op de Vesteralen. Hier kun je echt genieten van de schoonheid van Noorwegen. De Vesteralen is een eilandengroep, die naast de bekende Lofoten ligt. Dit gebied is nog niet ontdekt door het massatoerisme en is een fantastische belevenis.

Dag 10 De route brengt je naar het onbekende maar prachtige eiland Andoya. Je komt vlak bij Andoy, dat bekendstaat om het noorderlicht en de walvissafari’s. Helaas kun je beide alleen tussen oktober en april meemaken. Voor het laatste stuk van de route kun je kiezen. Je kunt vanuit Lodingen met de ferry naar het vasteland reizen. Hiermee rij je in totaal 352 km. 

Trollstigen een wereldberoemde pas!

Dag 11 Je vervolgt de route -gedeeltelijk over dezelfde wegen als op de heenweg- om al snel op de Turistvej 17 terecht te komen. Dit is een fenomenale weg, die bekendstaat als een van de mooiste wegen van Noorwegen!

Dag 12 Dit is een bijzondere dag. Je rijdt verder op de Turistvej 17 om daarna met de ferry weer terug te varen via de Poolcirkel. Na aankomst heb je 2 mogelijkheden. Ofwel reis je verder over het vasteland, hetgeen in totaal 399 km is. Of je pakt nog 2 keer de ferry naar je volgende hotel in Bronnoysund.

Dag 13: Dit wordt een schitterende dag met een prachtige route langs de kust en de fjorden. Je rijdt in de richting van Trondheim waar je volgende hotel op je wacht.

Troll-Stigen-Noorwegen-10-22
IMG1198

Van Trondheim naar Andelsnes

Dag 14 Je vervolgt deze reis met een mooie route van Trondheim naar Andalsnes. Ook nu weer zul je genieten van alles wat Noorwegen te bieden heeft.

Dag 15 Vanuit Andalsnes rij je al na 11 km de Trollstigen op. Deze wereldberoemde pas heeft ruime haarspeldbochten en 2 schitterende watervallen. Bovenop de pas stop je bij het bezoekerscentrum en kan je een wandeling maken naar 2 adembenemend mooie uitzichtpunten. Vervolgens rij je richting het Geirangerfjord. Hierbij kom je door de 'aardbeientuin' van Noorwegen en langs een paar stroomversnellingen. Bij helder weer raden we je aan nog even de Dalsnibba op te rijden voor een onovertroffen uitzicht.  Daarna vervolg je via wegnummer 55 de route richting Beitostolen, een klein wintersportgebied.

Moe maar voldaan

Dag 16 Waarschijnlijk moe en maar zeker ook voldaan vertrek je richting Oslo, een route van 223 km. Hier neem je ‘s middags de ferry die meer op een cruiseschip lijkt. Na een indrukwekkende overtocht kom je zondagochtend rond 10.00 uur in Kiel aan.

Dag 17 Op de kade in Kiel wordt er afscheid van elkaar genomen en start je de thuisreis naar Nederland of Belgie.

 

Kijk je tegen het aantal km's van deze reis op? Door onze jarenlange ervaring met Noorwegen weten we dat je er gemakkelijk grote afstanden kunt rijden. Een veel groter gevaar van Noorwegen is dat je er zeker weer naartoe wilt gaan, als je er eenmaal geweest bent. Gelukkig kunnen we daarvoor zorgen met onze reizen naar de Lofoten en Zuid-Noorwegen.

IMG1242