+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Kroatie - Groepsreis Kroatië en Bosnië Herzegovina

11 augustus tot 24 augustus

vanaf €1595

Deze reis rijd je naar de schitterende Adriatische kust en door de binnenlanden van Slovenië, Kroatië en Bosnië-Herzegovina. Deze landen maakten deel uit van het voormalige Joegoslavië, ook in die tijd al een populaire vakantiebestemming. Niet verwonderlijk, de zon schijnt uitbundig, de kusten zijn prachtig en er is veel te zien in de historische stadjes en het binnenland.

 

 

Ervaringen van onze klanten

Er zijn voor deze reis nog geen ervaringen achter gelaten. Heb je deze reis gemaakt? Laat dan hier jouw ervaring achter.

Deze reis volg je een mooie, toeristische route door Duitsland en Oostenrijk

met als letterlijk hoogtepunt de Grossglockner (3.798 meter), naar Ljubljana, de bruisende hoofdstad van Slovenië, het startpunt van onze reis. Via Istrië, het grootste schiereiland van de Adriatische Zee rijd je over de werkelijk schitterende Kroatische Kustweg en arriveer je na twee dagen in Dubrovnik, de meest zuidelijke stad van Kroatië. Dit is een rustdag en je hebt alle tijd om deze prachtige, oude stad, vol historie te bekijken en te ervaren op een van de vele terrasjes. Dubrovnik staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en is onvergetelijk mooi.

Bosnië Herzegovina

Na Dubrovnik rijdt je Bosnië Herzegovina binnen. In de bergen van het bosrijke Bosnië is het een stuk koeler. Je volgt een mooie route met onderweg diverse bezienswaardigheden, o.a. de 16-eeuwse Ottomaanse boogbrug bij Mostar, die herbouwd is, nadat hij in 1993 was vernietigd tijdens de Joegoslavische burgeroorlog. Je verblijft ook een dag in Sarajevo, de stad waar de Oostenrijkse troonopvolger Frans Ferdinand werd vermoord. Deze moord vormde de aanleiding voor de Eerste Wereldoorlog. Je verlaat Bosnië-Herzegovina en maakt nog een schitterende dagrit naar de beroemdste meren van Kroatië, gelegen in het Nationaal Park Plitvicka Meren, een van de hoogtepunten van onze reis.

Dubrovnik3-86
NP-Plitvice-Lakes

Vervolgens begin je aan de terugreis en rijd je via Graz een sfeervolle stad in Oostenrijk door het Donaugebied naar Passau in Duitsland, waar drie rivieren bijeenkomen, waarvan de bekendste de Donau is. In het Harzgebergte komt een einde aan deze prachtige reis.