+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Italië - Groepsreis Sardinië

12 september tot 20 september

vanaf €1199

Ruige natuurpracht en waanzinnig lekkere wegen

Sardinië, zonnig eiland met prachtige stranden, rotsen, kliffen en grotten, hoge bergen en vlakke valleien. Een heerlijke vakantieplek, waar je lekker kunt eten en drinken. Met name de verse sardines van de grill smaken voortreffelijk. Omdat het eiland nauwelijks snelwegen heeft, maar wel veel wegen, waar je nog echt stuurmanskunst voor nodig hebt, is Sardinië een paradijs voor motorrijders.

Ervaringen van onze klanten

De reis is belangrijker dan de bestemming. Niet vergeten. Want de havenplaats Livorno ligt op 1500km van Utrecht. Onderweg kom je door de Eiffel, Zwarte Woud, Zwitserse Alpen en de nodige mooie Italiaanse provincies. Het is het waard om daarvan te.. Lees verder

2019-09-23

Als "singel" vrouw je in inschrijven voor een groepsreis was zeker spannend. Maar het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Leuk gezelschap, mooie routes, hulpvaardige reisgenoten en twee top reisbegeleiders. Zeker voor herhaling vatbaar. .. Lees verder

2017-09-24

Vorig jaar 2015 de groepsreis  Corsica gedaan, en nu in 2016 de groepsreis Sardinie. Goed georganiseerd en erg mooi. We hadden ook een leuke groep en heel wat afgelachen Net zoals de groepsreis naar Corsica weer gebruik gemaakt van het m.. Lees verder

2016-09-20

In 2014 was dit een nieuwe groepsreis in het Horizon programma, en wat een mooie reis was dat! Het mooie van Sardinie is dat het erg rustig is op de wegen waardoor je lekker kunt toeren zonder opgehouden te worden. De wegen zijn goed en ook het we.. Lees verder

2015-03-29

10 jaar terug was ik al enorm gecharmeerd door dit wondere eiland en haar toch wel eigenzinnige bewoners, zodat ik met hoge verwachtingen naar Sardinië ben vertrokken.  Maar deze reis overtrof gewoonweg alles: voor de motorrijders puur r.. Lees verder

2014-09-25

Het is mogelijk om de heenreis met drie dagen te verlengen. Op eigen gelegenheid rijd je naar Hotel Evaldo in Arabba. Als je met de auto en aanhanger reist dan kun je deze veilig bij het hotel achterlaten en verder reizen met je motor. De volgende dag rijd je via een toeristische route naar Maranello, in de zgn. Supercar Valley, waar Ferrari, Maserati en Lamborghini hun thuisbasis hebben. Alles staat hier in het teken van deze tot de verbeelding sprekende sportwagens. Op de laatste dag volg je een schitterende route naar de haven van Livorno, waar je de reisbegeleider en de andere deelnemers ontmoet en aan boord gaat van de ferry naar Olbia. We informeren je graag over de mogelijkheden.

Je ontmoet de overige deelnemers ’s avonds in de ferryterminal in Livorno.

Aan boord logeer je in een binnenhut. In de vroege ochtend kom je aan in Olbia. Je hebt de hele dag de tijd om in je eigen tempo via een mooie route naar ons hotel te rijden.

Alle drie de hotels waar je tijdens deze rondreis overnacht zijn goed, de kamers zijn comfortabel en het eten, natuurlijk Italiaans, is heerlijk. Bovendien beschikken ze over een zwembad.

IMG6663-53
Groepsreis-Italie-Sardinie-12

Het klimaat op het eiland is subtropisch, mediterraan klimaat, erg prettig op de motor.

De eerste dagen verken je het noordwesten van het eiland. De wegen zijn schitterend, het asfalt goed en het is hier geweldig rijden. Het landschap verandert voortdurend en de natuur is zeer gevarieerd. Je rijdt routes met heel veel bochten. Door de groene weides en talrijke stenen muurtjes lijkt het alsof je door Schotland rijdt, maar toch ook weer anders. Een korte route leidt langs een waterval en de langere langs een uitgebreid grottenstelsel, maar voor beide tochten geldt dat de uitzichten schitterend zijn. Via de westkust rijd je over kronkelende kustwegen met adembenemende vergezichten richting het zuiden. De route voert je ook door het binnenland, waar de kruidige geur hangt van de ‘Macchia’ struik. Ongetwijfeld zul je ook moeflons op je pad treffen. Dit bedreigde kleine schaap (de enige nog wilde soort in Europa) met de kenmerkende gekromde horens staat vaak, met de rest van de kudde, midden op de weg.

Na het zuiden staat het zuidwesten van het eiland op het programma. Het landschap in dit deel van Sardinië is wat woester. Al vanaf de Phoenicische en Romeinse tijd zijn hier mineralen aan de grond onttrokken. De oudste voormalige mijnlocatie, Montevecchio, is nu een belangrijke archeologische locatie.

Gennargentu

Als laatste ga je op weg naar het oosten van het eiland. Een prachtige kustweg toer je verder naar Gennargentu, een prachtig natuurgebied, met een rijke flora en fauna, maar ook de Gola di su Gorropu-kloof, één van de diepste van Europa, met indrukwekkende meer dan 400 meter hoge wanden. Hier, in het oosten, rijdt je ook een route met voornamelijk hellingen. Heerlijk stijgen en weer dalen. Door alle hoogteverschillen zijn de uitzichten ongelooflijk fraai en divers. Daarnaast kun je in deze omgeving nog loslopende geiten, ezels, zwijnen en varkens tegenkomen. Ook rijd je een traject met diepe kloven en fantastisch hoge bergtoppen over strak geasfalteerde wegen, die slingeren door het landschap. Een fenomenale ervaring!

 

Groepsreis-Italie-Sardinie-9
Horizon-Motor-Reizen---Groepsreis-Italie---Sardinie-2016-21

Op onze laatste dag op Sardinië rijden we terug naar Olbia.

Op je laatste dag op Sardinië rijdt je terug naar Olbia. Je kunt kiezen uit twee verschillende routes. De eerste route loopt via de oostkust. Je geniet dan de hele dag van het uitzicht op het glinsterende zeewater. De tweede route, natuurlijk ook schitterend, voert door de bergachtige binnenlanden. In Olbia nemen neem je de ferry naar Livorno, waar je de volgende ochtend aankomt.

Horizon-Motor-Reizen---Groepsreis-Italie---Sardinie-2016-41