+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Baltische Staten - Groepsreis Baltische Staten

14 juli tot 28 juli

vanaf €1479

Deze begeleide reis naar de Baltische Staten is bestemd voor de meer ervaren motorrijder

De dagafstanden zijn op zich goed te doen, maar we rijden in totaal wel ongeveer 5000 kilometer, niet niks dus.  In het programma zijn drie rustdagen opgenomen, er is dus ook tijd om te relaxen.

Mocht je toch moeite hebben met de afstand, dan zijn de 13- of 15-daagse individuele reizen naar de Baltische Staten wellicht een goed alternatief. Je reist met de veerboot van Kiel naar Klaipeda in Litouwen en vice versa. Je begint en eindigt je reis ontspannen.

Ervaringen van onze klanten

Het was een zeer mooie reis, heel anders dan de traditionele Horizon Motorreizen, veel minder stuurwerk en bochten, maar zeer mooie landschappen en natuur met als hoogtepunt natuurlijk de drie hoofdsteden Vilnius, Talinn en Riga. Een echte aanrade.. Lees verder

2019-07-31

Startpunt van de reis is Odoorn in de provincie Drenthe

Dag 1: Vandaag start je met een dagroute vanuit Odoorn naar Schwerin. Schwerin was een belangrijke Hanzastad in het noordoosten van Duitsland. ’s Avonds volgt een wandeling door deze monumentale stad.

Dag 2: Vanuit Schwerin rij je dwars door het mooie merengebied van Mecklenburg-Vorpommern Polen binnen.  Het verschil in landschap, dorpen en platteland van Polen ten opzichte van West-Europa valt meteen op. 

Dag 3: Vandaag is de reisbestemming Olsztyn, de Poort van één van de mooiste gebieden in Polen: Mazurië. Een route dwars door Polen volgt. Onderweg is er een stop bij een markante bezienswaardigheid: een hellend vlak waar schepen met waterkracht naar een hoger/lager niveau worden verplaatst.

Vanuit Polen naar Litouwen, Letland en Estland

 

Dag 4: Deze dag rij je een slingerende route dwars door het prachtige merengebied van het Poolse Mazurië. Het eindpunt is Druskininkai, het welnessoord van Litouwen. Onderweg heb je stops bij Swieta Lipka, een grote basiliek midden op het platteland, bij de Wolfsschanze, het bunkercomplex  van WO II én Grutas Parkas, een markante collectie beelden uit de Sovjettijd.

Dag 5: Een korte rit brengt je in het mooie Vilnius, hoofdstad van Litouwen. Door middel van een City-Tour verken je de binnenstad die in 2009 Culturele hoofdstad van Europa was. 's Avonds is het goed toeven op de vele terrassen.

Dag 6: Je rijdt een mooie rit door merendeel beboste en heuvelige gebieden van Litouwen en Letland. Onderweg passeer je  vele dorpjes en stadjes. Een mooie afwisseling.  Je overnacht in het Letse Sigulda, midden in het Nationaal Park van Letland met diverse bezienswaardigheden.

Dag 7: Je steekt de grens naar Estland over en vervolgt je route door het heuvelland van Zuid-Estland naar de volgende beleving: het Estse universiteitsstadje Tartu. ’s Avonds is het goed toeven op de terrassen op het stadsplein.

145f
004

Een korte route naar Tallin en vanuit daar op verkenning in Riga

Dag 8: Vandaag ga je over een mooie maar kortere route naar de Estse hoofdstad Tallinn. Door de vroege aankomst heb je alle tijd om de boven- en benedenstad te bekijken. Ook deze stad was Culturele hoofdstad van Europa. Opvallend zijn de diverse Zweeds/Duitse aandoende teksten op gebouwen.

Dag 9: Je gaat op weg naar een andere bekende Baltische Stad: Riga, de bekende hoofdplaats van Letland. Riga is een grote stad en is de moeite waard voor een stop en een nadere verkenning.

Dag 10: Vandaag ga je Riga in. Een prachtige stad om eens rustig doorheen te wandelen en je door een stadsgids te laten vertellen wat deze Hanzestad allemaal heeft meegemaakt.

Vanuit Polen en Potsdam weer terug naar huis

Dag 11: Vandaag is het een bijzondere route.  Zo bezoek je onderweg het  Rundale Paleis in de buurt van het Letse Bauska en aansluitend de Litouwse Kruisberg bij Siauliai. Een opmerkelijke bezienswaardigheid.

Dag 12: De terugreis begint nu echt. Via een vlotte route rijd je naar Polen. Bij de Litouwse/Poolse grens volgt meteen weer  een mooie toeristische route door het Poolse Mazurië.

Dag 13: Vandaag toer je door het midden van Polen. Een lunchstop is in de historische stad Torün. De route eindigt in het bekende Poznan. ’s Avonds is er alle gelegenheid om het historische centrum van deze stad te bezoeken.

Dag 14: Op deze één na laatste dag rijd je van Poznan via een toeristische route naar Potsdam, onder de rook van Berlijn. Potsdam is bekend van zijn grote verzameling paleizen, waaronder het bekende Sanssouci. Je hotel staat er vlakbij.

Dag 15: Het laatste deel van deze reis brengt ons terug op vaderlandse bodem.

 

De gemiddelde dagroutes zijn +- 340 km. De routes gaan allemaal binnendoor. De wegen zijn erg rustig. Onderweg heb je voldoende tijd voor koffie- en lunchstops.

058