+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Lees de ervaring van Henk Scheutjens

Horizon Motor Reizen ervaring

Henk Scheutjens

07-11-2018

Marokko reis van 22 oktober tot en met 5 november 2018

Het betrof hier een pilotreis dus er mocht ook wel wat misgaan omdat niet alle routes volledig waren voorgereden en of vastgelegd.

Transport van de motoren was uitstekend verzorgd. de vluchten met Transavia conform de verwachtingen met een prijsvechter maar voor de twee en een half uur vliegen goed te doen.

de voettocht in Malaga om de motoren op te halen zou ik vervangen door een taxi te bestellen dan kom je sneller en minder bezweet aan de motor. de tocht naar Algecira mooi, de overtocht naar Ceute zou ik vervangen door een overtocht naar Tanger , dan heb je minder chaotisch douaneverkeer en oponthoud, wat de reistijd van de etappe hierna ten goede komt.

De routes in marokko waren zonder meer goed, je kan er per slot van rekening niets aan doen als er bergpassen gesperd zijn en je om moet rijden al wordt de dagtocht ( 620 Km.) dan wel erg lang Dat er soms een weg niet bereikbaar was door mudslides en overstromngen is de organisatie niet aan te rekenen en de reisleiding heeft dit telkens voortreffelijk opgelost door of tijdig te informeren of voor een alternatieve route te zorgen.

Ik heb begrepen dat de reisleider ( Martie ) details van of road delenvan routes heeft vastgelegd zodat men in het vervolg kan kiezen welke motor men meeneemt of wel of niet dit deel aan zich voorbij laat gaan.

De 3 extra overnachtingen in enkele stopplaatsen zijn uitstekend gepland en kunnen benut worden om zowel op eigen gelegenheid een rondrit te maken of de plaatselijke stad met bezienswaardigheden te bezoeken , een must om iets van de cultuur van het land te begrijpen. Een advies in  deze bestel een officiele gids in Fez en laat je verassen door de mooie stad en zijn bezienswaardigheden.

Een geweldig land met vriendelijke mensen, schitterende natuur en steden met cultuur en als je ook maar iets van avontuurlijke reis wil maken moet je deze reis boeken.

Succes met de organisatie en wellicht tot ziens

Henk Scheutjens